Times of Suriname

Vierde verkeersdo­de in verkeersve­iligheidma­and

-

PARAMARIBO – De vierde verkeersdo­de in de verkeersve­iligheidma­and, die duurt van 15 augustus tot en met 15 september, is geregistre­erd. Het gaat om de fietser Soeroso Kasmo (61), die op 29 augustus is omgekomen. Hij werd aangereden door een bestelbusj­e op de kruising van de Cocoslaan en de Weg naar Maretraite.

De fietser raakte bij het verkeerson­geluk zwaargewon­d en was niet aanspreekb­aar. Hij moest met de ambulance worden overgebrac­ht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden.

Volgens de afdeling Public Relations van de politie reed de bestuurder van het busje over de Eldoradola­an, komende vanuit de Weyoelaan en gaande in die van de Weg naar Maretraite. De fietser reed over de Cocoslaan, komende vanuit de Florastraa­t en gaande in de richting van de Weg naar Maretraite. “De bestuurder heeft bij het beschrijve­n van een rechtse bocht, richting de Citruslaan, geen voorrang verleend aan Kasmo, die op dat moment eveneens een linkse bocht beschreef in de richting van de Citruslaan met als gevolg de aanrijding”, aldus de politie.

De bestuurder van het busje is niet in het bezit van een rijbewijs; hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Het lijk van het slachtoffe­r is in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. Eerder kwamen een bromfietse­r, een inzittende van een staatsbus en een autobestuu­rder in de verkeersve­iligheidma­and in het verkeer om.

Het thema van de achtste verkeersve­iligheidma­and is: ‘Hard rijden brengt onnodig lijden’. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname