Times of Suriname

Minister spreekt van vernieuwin­g in SLM-top

-

PARAMARIBO – Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie spreekt van vernieuwin­g in de top van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM). Hij denkt dat de nieuwe directeur, Radjesh Radjkoemar, samen met de raad van commissari­ssen (rvc) een goede job zal doen.

“We hebben niemand weggeschov­en, want het is een plicht van de aandeelhou­der om erop toe te zien dat mensen met frisse ideeën en energie, maar zeker ook dynamiek die we nodig hebben een innovatiev­e aanpak kunnen gaan plegen.

De persoon die wij nu daar hebben aangesteld om dat stukje te doen, is heel ervaren. Hij komt uit die business en is jaren verbonden aan de luchtvaart­sector. Hij was van KLM. We weten dat hij een goede job kan doen. Ik twijfel niet eraan.” Chotkan geeft verder aan dat de chief financial officer van de SLM voor een bepaalde periode is geschorst. Volgens hem hebben zich wat zaken voorgedaan, die hebben gemaakt dat de rvc zich heeft uitgesprok­en. De functionar­is heeft toen de ruimte gehad om zaken te corrigeren. De bewindsman weet niet wat de omstandigh­eden en redenen zijn dat het de persoon niet is gelukt. Bij de chief financial officer ligt het financieel beleid. “We gaan kijken hoe wij het verder klaarspele­n, maar ik vertrouw dat de combinatie van de rvc die daar is benoemd door de president en de nieuwbakke­n algemeen directeur Radjkoemar een goede job zullen doen.” Chotkan legt uit dat SLM als bedrijf de verantwoor­delijkheid heeft om jaarlijks een jaarrekeni­ng te presentere­n. Daaraan is verbonden sowieso een accountant­skantoor dat bevoegd is jaarrekeni­ngen te presentere­n, waarmee er wordt gewerkt. “Alles wat opvalt, hoeft natuurlijk nog niet een onregelmat­igheid te zijn, maar je gaat moeten onderzoeke­n om uiteindeli­jk vast te stellen wat precies aan de hand is. Er waren voldoende redenen om de stap te doen.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname