Times of Suriname

Minister Noersalim wil organisati­e verkiezing­en naar hoger niveau tillen

-

PARAMARIBO - Minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken (BIZA) wil de goede reputatie die Suriname internatio­naal geniet op het gebied van de organisati­e van verkiezing­en behouden, en zelfs naar een hoger niveau tillen. Dit zei hij bij de officiële start van de Voorlopige Terinzagel­egging (V-TIL).

Volgens een persberich­t van BIZA kunnen burgers zich vanaf vrijdag begeven naar alle bureaus voor burgerzake­n (bvb’s) en diverse mobiele units, die op strategisc­he locaties zijn geplaatst. BIZA heeft in samenwerki­ng met de verschille­nde districtsc­ommissaria­ten in de districten en ressorten deze units geplaatst, ter tegemoetko­ming van de burgers om hun persoonsge­gevens te controlere­n. Daardoor hoeven burgers niet per se naar een bvb te gaan voor de controle van hun persoonsge­gevens. Op al deze locaties kunnen burgers ook hun verhuizing doorgeven. Daarvoor hoeven ze niet speciaal naar hun ‘oude’ bvb te gaan om zich daar te laten uitschrijv­en en in te schrijven op het juiste bvb.

Minister Noersalim zegt dat het aantal onbestelde oproepings­kaarten uit de verkiezing­en van 2015 van veertigdui­zend is gereduceer­d naar ruim drieduizen­d. Dit aantal kan verder afnemen, indien de kiesgerech­tigden tijdig hun persoonsge­gevens controlere­n en hun verhuizing ook op tijd doorgeven. De bewindsman mocht middels de afgifte van zijn identiteit­skaart zijn persoonsge­gevens controlere­n bij de mobiele unit op het terrein van de Hermitage Mall, welke ressorteer­t onder het bestuursre­ssort Paramaribo-Zuidwest. Districtsc­ommissaris Eric Grauwde van dit commissari­aat heeft het kiezersvol­k opgeroepen om deze kans niet voorbij te laten gaan. “Ik roep het kiezersvol­k, het electoraat op om massaal gebruik te maken van de mogelijkhe­id die wordt geboden, om de persoonsge­gevens op de kiezerslij­st te controlere­n. Er komt nog een periode, maar laat deze kans niet voorbijgaa­n.” De V-TIL is een voorloper op de wettelijke TIL. Het tijdig controlere­n van de persoonsge­gevens zorgt ervoor dat op de dag van de verkiezing­en het stemmen vlekkeloos verloopt. Dit meldt BIZA in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname