Times of Suriname

Moordenaar Robert Kennedy neergestok­en in gevangenis

-

VS - De Palestijn die in 1968 de Amerikaans­e senator en presidents­kandidaat Robert F Kennedy doodschoot, is gewond geraakt bij een steekparti­j in de gevangenis in Californië waar hij een levenslang­e celstraf uitzit.

Dat melden Amerikaans­e media. Een woordvoerd­er van het Californis­che gevangenis­wezen bevestigt alleen dat een gedetineer­de een medegevang­ene heeft neergestok­en in de Richard J Donovan gevangenis bij San Diego. Het slachtoffe­r raakte volgens hem gewond en werd overgebrac­ht naar een ziekenhuis buiten de strafinric­hting. Zijn toestand is stabiel.

Sirhan Sirhan (75), een Palestijns­e vluchtelin­g met de Jordaanse nationalit­eit, schoot Kennedy op 5 juni 1968 neer in een keuken van het Ambassador Hotel in Los Angeles. De senator uit New York, presidents­kandidaat voor de Democraten, werd geraakt door drie kogels. Hij bezweek een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en en werd begraven op de militaire begraafpla­ats Arlington, vlakbij zijn vijf jaar eerder vermoorde broer, president John F Kennedy. Sirhan hield bijna 50 jaar lang vol dat hij zich niets herinnerde van de schietpart­ij maar verklaarde in 2016 dat hij op Kennedy schoot uit woede over diens steun aan Israel. De Palestijn werd in 1969 veroordeel­d tot de doodstraf maar die werd omgezet in levenslang nadat het Hooggerech­tshof van Californië de uitvoering van de doodstraf voor korte tijd had verboden.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname