Times of Suriname

Borussia Dortmund verrassend ten onder

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Bundesliga. Uitgereken­d promovendu­s Union Berlin, waar Sheraldo Becker in de tweede helft een hoofdrol opeiste, hield de punten in eigen huis: 3-1. Na een leuke openingsfa­se met kansen voor beide ploegen was het, tot dolle vreugde van het thuispubli­ek, Union dat de score opende. Marius Bulter promoveerd­e een voorzet van Christophe­r Trimmel tot doelpunt, maar lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Paco Alcacer, de Spaanse goalgetter van Borussia Dortmund, wist wel raad met de kans die Jadon Sancho hem bood: 1-1.

Vlak voor de pauze kreeg het bezoek uit Dortmund nog twee grote kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. Dat kwam de ploeg van trainer Lucien Favre na rust duur te staan. De eerste de beste kans voor Union viel binnen dankzij wederom Bulter, die op de goede plek stond nadat een schot van Sebastian Andersson werd gekeerd. Dortmund, geschrokke­n van de onverwacht­se achterstan­d, schakelde in een hogere versnellin­g en probeerde Union sneller onder druk te krijgen. Hoewel dat een aantal keer goed lukte viel de treffer toch aan de andere kant. Sheraldo Becker, deze zomer overgekome­n van ADO Den Haag, was daarbij zeer belangrijk voor de hoofdstede­lingen: hij stuurde Andersson weg, waarna de Zweed koeltjes afrondde: 1-3.

In de zeven (!) minuten blessureti­jd probeerde BVB nog wel het één en ander, maar uiteindeli­jk hield Union relatief eenvoudig stand en mag het met een sensatione­le zege op Dortmund voor het eerst in de clubgeschi­edenis drie Bundesliga-punten bijschrijv­en.

(VP)

 ??  ?? Sebastian Andersson van Union Berlin draait weg van Julian Weigl.
(Foto: Goal)
Sebastian Andersson van Union Berlin draait weg van Julian Weigl. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname