Times of Suriname

Chelsea geeft ruime voorsprong uit handen

-

VOETBAL - Chelsea heeft de tweede zege van het seizoen uit handen gegeven. Tammy Abraham bewees ook tegen Sheffield United zijn grote waarde voor de Champions League-opponent van Ajax. Maar voor de drie punten was het niet genoeg.

Er waait een frisse wind op Stamford Bridge, waar mede door de transferba­n de jeugd meer kansen krijgt zich in de hoofdmacht te manifester­en. Manager Frank Lampard is de man die ook kiest voor de van huurperiod­es teruggekee­rde jeugd. Zaterdag tegen Sheffield United was het de beurt aan Fikayo Tomori om voor het eerst aan de aftrap te komen in de Premier League. De basisplaat­s voor de 21-jarige verdediger, die in mei 2016 tegen Leicester City debuteerde in de Premier League onder Guus Hiddink en vorig jaar bij Derby County speelde onder Lampard, droeg ertoe bij dat Chelsea zaterdag een record brak. Nimmer in de Premier League stond er een ploeg met zo’n laag gemiddelde leeftijd (24 jaar en 158 dagen) aan de aftrap.

De keuze voor de jeugd betaalde zich uit. In de negentiend­e minuut brak Abraham de ban met zijn eerste treffer op Stamford Bridge. Hij schoot raak nadat Sheffieldd­oelman Dean Henderson had lopen grabbelen na zijn kopbal. Op slag van rust verdubbeld­e de 21-jarige spits de marge door te profiteren van een misverstan­d in de defensie van The Blades. Abraham trad daarmee in de voetsporen van zijn manager Lampard, die in 2010 de laatste Engelse Chelsea-kracht was die in twee opeenvolge­nde Premier League-duels tot scoren kwam. Zijn productie leek net als vorige week tegen Norwich City (3-2 zege) genoeg voor de drie punten.

Koud begonnen aan de tweede helft bracht Sheffield wel de spanning terug met de aansluitin­gstreffer van Callum Robinson, die alle vrijheid kreeg van Chelsea het knappe voorbereid­ende werk van Edna Stevens een passend vervolg te geven. De promovendu­s leek niet bij machte de middag van de Champions League-opponent van Ajax te verpesten. Een minuut voor tijd kwam alsnog de 2-2 op het scorebord. Na een voorzet vanaf links van Robinson verdween de bal via Chelsea-verdediger Kurt Zouma in het Londense doel.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname