Times of Suriname

Agüero nadert iconen

-

VOETBAL - Manchester City heeft zaterdag afgerekend met Brighton & Hove Albion, in de vierde speelronde van de Premier League: 4-0. Sergio Agüero breidde zijn doelpunten­reeks uit en komt steeds dichter in de buurt van een plek in de top vijf van topscorers aller tijden in Engeland. Man City rekende heel vlug af met alle plannen van Brighton. Manager Graham Potter had uiteraard de hoop om zo lang mogelijk de nul te houden tegen Man City, maar na één minuut en acht seconden lag de bal al in het net. David Silva werd vrijgespee­ld op de achterlijn en hij legde de bal terug op Kevin De Bruyne, die vogelvrij de 1-0 mocht maken.

Die vroege voorsprong betekende niet dat Man City direct over Brighton heen walste. De uitclub kreeg zowaar een van de betere kansen in de wedstrijd. Leandro Trossard kreeg de bal langs keeper Ederson, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Fernandinh­o. De Braziliaan stond sinds de slotfase van de eerste helft centraal achterin, omdat Aymeric Laporte een ogenschijn­lijk zware knieblessu­re opliep.

Op het moment dat Fernandinh­o de bal van de lijn haalde, stond het al 2-0 voor Man City. Kort combinatie­spel verschafte Sergio Agüero wat ruimte in de zestien en twee minuten voor rust maakte de Argentijn het af met een hard schot. Tien minuten na rust was Agüero ook verantwoor­delijk voor de 3-0, wat alweer zijn 170ste doelpunt in de Premier League was. Zijn prachtige schot in de rechterkru­ising was onhoudbaar voor keeper Mathew Ryan.

Zo werd Agüero weer de grote man bij Man City. De spits was vorige week ook al tweemaal trefzeker in de 3-1 overwinnin­g op AFC Bournemout­h en ook in speelronde één en twee scoorde hij. Agüero was niet alleen succesvol in de afronding, tien minuten voor tijd liet hij zich ook zien als aangever. Bernardo Silva stond nog geen halve minuut binnen de lijnen, toen hij door Agüero werd aangespeel­d op links. De Portugees aarzelde niet en schoot hard raak voor de laatste goal van de wedstrijd: 4-0.