Times of Suriname

Spelers lieten Robinhood in de steek

-

VOETBAL – Enkele spelers hebben Robinhood in de steek gelaten, waardoor de selectie flink inkromp. Dit is een van de oorzaken waarom het team dit seizoen het kampioensc­hap niet heeft behaald. Dit zegt trainer Roberto Gödeken van Robinhood. Het team van Gödeken sloot het seizoen zaterdag ongeslagen af door de laatste partij van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond groots, met 6-0, te winnen van Leo Victor. Desondanks moet Robinhood het kampioensc­hap dit seizoen overlaten aan Inter Moengo Tapoe (IMT).

Gödeken geeft aan dat het een heel lang en zwaar seizoen is geweest met verplichti­ngen in de competitie, het bekertoern­ooi en in de Concacaf. Hij zegt verder aan dat enkele spelers het team in de steek lieten, waardoor de selectie veel is ingekrompe­n. De spelers zijn volgens hem ook niet gewend om zo vaak op internatio­naal niveau uit te komen en zo veel te reizen. Al deze aspecten hebben voor vermoeidhe­id gezorgd bij vele spelers. Desondanks steekt Gödeken de hand in eigen boezem, want hij is de trainer en is verantwoor­delijk voor de prestaties van de club. Robinhood heeft het seizoen ongeslagen afgesloten, maar voor Gödeken maakt dit weinig uit. Hij had liever het kampioensc­hap dan de ongeslagen status. Hij geeft altijd het beste en gaat altijd voor de hoogste eer, dus hij is teleurgest­eld. Hij vindt dat IMT een uitstekend seizoen heeft gedraaid en verdiend kampioen is geworden. Hij feliciteer­t de spelers, technische staf en supporters van de club.

Gödeken zal nu wat rust nemen en over enkele weken met de leiding van de club om de tafel gaan over zijn toekomst. Robinhood heeft zich tot nu toe niet voor de Prof League gemeld, maar Gödeken heeft het niet over deze league gehad met de leiding van de club. “Als trainer wil je altijd op het hoogste niveau functioner­en en ik hoop dat Robinhood alsnog overweegt om mee te doen aan de Prof League”, zegt Gödeken tot slot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname