Times of Suriname

Arsenal knokt zich terug in derby

-

VOETBAL - Arsenal heeft gisteren weer niet gewonnen in een Engelse topper. Het feit dat tegen aartsrivaa­l Tottenham Hotspur een 0-2 achterstan­d goed werd gemaakt, zal toch reden voor vreugde zijn bij de fans van de thuisclub. In de slotfase had Arsenal zelfs kans op meer dan de remise, maar het werd 2-2.

Christian Eriksen opende al na tien minuten de score in het Emirates Stadium. Érik Lamela zag zijn schot gekeerd worden door keeper Bernd Leno, maar Eriksen benutte de rebound. Vijf minuten voor rust verdubbeld­e Harry Kane de marge voor de uitclub, door een penalty te benutten. Daarvoor had Granit Xhaka een domme overtredin­g gemaakt op Heung-min Son.

Het leek weer een zware dag te worden voor Arsenal-fans. In de laatste tien topwedstri­jden die Arsenal speelde, werd er slechts één gewonnen en gingen er zes verloren. De comeback werd echter nog voor rust ingezet. Alexandre Lacazette toonde zijn klasse door een strakke inspeelpas­s knap te controlere­n en vervolgens te verwerken tot doelpunt. Die late goal leverde een extra spannende tweede helft op, waarin beide teams kansen kregen. Het was echter Arsenal dat de gelijkmake­r produceerd­e twintig minuten voor tijd. Mattéo Guendouzi slingerde de bal in de zestien, waar Pierre-Emerick Aubameyang vrijliep tussen centrumver­dedigers Vertonghen en Alderweire­ld. Met een slim tikje kreeg hij de bal langs keeper Hugo Lloris voor de 2-2.

Het zorgde voor een ommekeer in het wedstrijdb­eeld, want na de gelijkmake­r zette Arsenal de tegenstand­er vast op de eigen helft. Het leverde tien minuten voor tijd zelfs een complete comeback op, maar de 3-2 van Sokratis Papastatho­poulos ging niet door. De Griek werkte een voorzet van Sead Kolasinac binnen, maar daarvoor stond de Bosniër buitenspel. De beladen Derby van Noord-Londen was tot dan toe van hoog niveau, maar ook relatief mak. In de slotfase sloeg de vlam alsnog in de pan. Sokratis kreeg geel na een opstootje, de al geel op zak hebbende Harry Winks werd gespaard. Zo werd de wedstrijd gewoon uitgespeel­d met 22 spelers binnen de lijnen, goals vielen er niet meer. (VI)

??  ?? Alexander Lacazette schiet de 2-1 binnen voor Arsenal. (Foto: The Guardian)
Alexander Lacazette schiet de 2-1 binnen voor Arsenal. (Foto: The Guardian)