Times of Suriname

Real Madrid laat wederom punten liggen

-

VOETBAL - Real Madrid heeft wederom punten laten liggen in de Spaanse competitie. De Koninklijk­e nam het zondag op tegen Villarreal en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel in El Madrigal. De ploeg van Zinedine Zidane – met Ferland Mendy en Luka Jovic voor het eerst in de basis en Keylor Navas waarschijn­lijk voor het laatst op de bank – liep na een klein kwartier al achter de feiten aan. Sergio Ramos verloor de bal aan Gerard Moreno, die Karl Toko Ekambi aan het werk zette. De Kameroener stuitte nog op Thibaut Courtois, maar Moreno nam de rebound voor zijn rekening: 1-0. De Koninklijk­e zette de jacht op de gelijkmake­r in en werd op slag van rust beloond: Gareth Bale mocht het laatste zetje geven na een fraaie aanval over rechts via Jovic en Dani Carvajal. Na rust was Real Madrid de baas, maar kreeg het opnieuw de deksel op de neus: Javier Ontiveros bracht een aanvankeli­jk afgeslagen aanval opnieuw in en Moi Gómez passeerde Courtois. Bale schoot vijf minuten voor tijd nog de 2-2 in de verre hoek, maar verder kwamen de Madrilenen niet. In de blessureti­jd kreeg Bale zelfs nog een rode kaart: de Welshman ging met gestrekt been het duel met Xavier Quintillà aan, de linksback ging vol dramatiek naar de grond en Bale kon inrukken. Vrijwel direct daarna was de wedstrijd ten einde.

Real Madrid liep thuis tegen Real Valladolid ook al schade op en staat na drie wedstrijde­n op vijf punten. De Koninklijk­e heeft één punt meer dan eeuwige rivaal FC Barcelona, maar vier punten minder dan die andere eeuwige rivaal, koploper Atlético Madrid. (VP)