Times of Suriname

Poeran overall winnaar NK Powerlifti­ng

-

POWERLIFTI­NG - Vishant Poeran heeft zaterdag geschieden­is geschreven. De Surinaamse powerlifte­r wist overall winnaar te worden, op de eerste Nationale Kampioensc­happen (NK) van de Surinaamse Powerlifti­ng & Strongman Federation. Er werden drie onderdelen afgewerkt: Squat, Benchpress en Deadlift in maar liefst zeven verschille­nde gewichtskl­assen bij de heren. Ook de dames waren van de partij. Bij de heren is Vishant Poeran overall winnaar geworden, terwijl in de damesklass­e Kimberley Fraser met de eer mag strijken. “Als atleet is het mijn doel geweest mee te doen aan wedstrijde­n. Er zijn tot nu toe verschille­nde mensen die de powerlift-sport hebben gedragen. Voor mij is dat het belangrijk­ste. Dat ik mijn hobby met andere atleten en mensen kan delen, om ze te inspireren voelt goed aan”, aldus Vishant Poeran.

“Ik verwachtte nationaal kampioen te worden, maar de prijs voor beste lifter kon elke kant op gaan. Een groot deel van de atleten heeft voor het eerst meegedaan aan een NK. Voor de overall best is eenieder mijn concurrent geweest en aan de andere kant ben ik ook mijn eigen concurrent. Het enige dat telde aan het einde van de dag waren mijn lifts en mijn cijfers”, zegt Poeran verder.

“Nu de NK achter de rug is, zal ik gaan evalueren. Ik heb een ticket gewonnen voor volgend jaar naar een internatio­naal evenement. Echter zal ik voor mezelf moeten nagaan waar ik sta, alvorens ik meedoe. Ik zou geen geld willen uitgeven of andermans geld willen gebruiken om deel te nemen aan een internatio­nale wedstrijd als ik niet op dat niveau ben. “Verder blijft het doel: gezond blijven dus blijven liften en blijven genieten. Ik voel me gezond en fit en dat is aan ‘t eind van de dag het belangrijk­ste en ook mijn grootste doel waarom ik startte.”

“Dit jaar ben ik nog beste squatter geworden en beste deadlifter tijdens de individuel­e onderdelen. Ik was voor het laatst in 2015 Best lifter. Ik heb na drie jaar weer de titel Best lifter gewonnen. In totaal ben ik zes keer nationaal kampioen en driemaal Best lifter geworden. Mijn doel is anderen inspireren door het beste uit mezelf te halen”, geeft Poeran tot slot aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname