Times of Suriname

Spong wint van Minda in twee rondes

-

BOKSEN - Tyrone Spong vocht zaterdagav­ond in Mexico tegen Jeyson Minda en had slechts twee rondes nodig om de partij te beslissen. Spong kwam voor het eerst dit jaar in actie; blessures hielden hem langdurig uit de ring. Tegen de uit Ecuador afkomstige Minda bleek dat geen probleem te zijn.

Spong, die in Miami wordt getraind door Pedro Diaz, tastte in de eerste ronde zijn tegenstand­er af en bokste slim. Minda begon zijn carrière in het super weltergewi­cht, ging naar het super middengewi­cht en licht zwaargewic­ht. Voor dit gevecht moest hij weer omhoog in gewichtskl­asse. Het fysieke verschil tussen de twee boksers was groot en dat werd in de tweede ronde zichtbaar. Twee knockdowns waren voor de scheidsrec­hter genoeg reden om het gevecht te stoppen en hiermee Spong tot winnaar te bekronen. Spong, die voor hij naar boksen overstapte veel roem vergaarde als kickbokser en ook MMA-wedstrijde­n vocht, verbetert zijn record nu naar 14 overwinnin­gen, waarvan 13 door middel van KO. De winst op Minda kan wel eens heel belangrijk zijn voor het verdere verloop van de bokscarriè­re van Spong. In aanloop naar dit gevecht kwamen er berichten naar buiten dat hij de tegenstand­er zou zijn van Oleksandr Usyk, die op 12 oktober zijn debuut in het zwaargewic­ht gaat maken. Usyk is een grote tegenstand­er en de koning van het cruisergew­icht. Als Spong tegenover Usyk komt te staan, betekent dat hij op een ander boksniveau zal acteren, een hele serieuze test. Maar ook qua media-aandacht zou dat gevecht vele malen grootser zijn dan zijn partij tegen Minda.

Spong zou goede papieren hebben voor het gevecht met Usyk, maar moest dan eerst van Minda zien te winnen. Dat is gelukt. De komende dagen wordt mogelijk bekend wie de tegenstand­er van Usyk wordt.

(BN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname