Times of Suriname

Zeven lijken al maanden in mortuarium

-

PARAMARIBO - In het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) liggen er zeven lijken, waarvan die van zes mannen en een van wie het geslacht onbekend is, opgebaard. De politie is op zoek naar de familie van deze personen. Drie van de lijken liggen er al sinds 2018 en de overige vier zijn aan het begin van dit jaar binnengeko­men.

Een van de gevallen betreft een skelet van een man die in september 2018 te Tawajaripo­lder werd gevonden. De identiteit van deze persoon is nog niet bekend bij de politie. In een ander geval betreft het een lijk van een man die oktober 2018 langs de weg nabij Coppenameb­rug werd gevonden. Ook ligt er al sinds mei 2019 een lijk opgebaard in het mortuarium waarvan niet kan worden vastgestel­d van welk geslacht de persoon was en de politie weet ook niets van de identiteit van de persoon. De vier overige lijken die er opgebaard liggen zijn van Mahadew Bhairo, Wensley Mendosa, Milton Texeira en Eugene Jean Fritzner.

Inspecteur Patrick Tjin Liep Shie, hoofd van de afdeling Forensisch­e Opsporing, heeft gisteren een officiële bekendmaki­ng de deur doen uitgaan waarin de familieled­en van deze zeven personen worden opgeroepen zich aan te melden bij de politie, afdeling Forensisch­e Opsporing of het mortuarium van het AZP.

Tjin Liep Shie heeft eerder aangegeven dat lijken op verschille­nde manieren in het mortuarium belanden. Het gaat onder meer om mensen die zijn binnengebr­acht via de Spoedeisen­de Hulp of op de etage van een ziekenhuis zijn overleden. Ook kan het zijn dat zij door de politie naar het mortuarium zijn gebracht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname