Times of Suriname

Patiënt AZP springt van bouwstella­ge

-

PARAMARIBO - Een patiënt van Cubaanse afkomst is gisteren bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) van een bouwstella­ge van de derde verdieping gesprongen. Hij sloeg tijdens de val zijn arm tegen een ijzeren pijp van de stellage, waardoor hij een fractuur opliep.

Om de taalbarriè­re te overbrugge­n heeft de directie van het ziekenhuis Cubaanse medewerker­s, onder wie medici en verpleegku­ndigen, ingezet om de patiënt op andere gedachten te brengen. Helaas is de patiënt na tweeënhalf uur toch van de stellage vanaf de derde etage gesprongen. Hij kwam terecht op een van de matrassen die het team van AZP klaar had gezet op het dak van een van de omliggende gebouwen, om de gevolgen van de val te minimalise­ren. De patiënt is tot nog toe stabiel en goed aanspreekb­aar. Het motief achter zijn daad wordt nog onderzocht.

Hij heeft snijwonden aan zijn arm van eerdere zelfmoordp­ogingen. Toen hij van de stellage was gesprongen, werd hij meteen met de brancard voor medische behandelin­g gebracht. De krant verneemt dat er vastgeknoo­pte lakens naar de man toe werden gegooid, maar hij greep die niet vast. De man is in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij reeds had gepoogd zelfmoord te plegen. Hij zou vermoedeli­jk zijn pols hebben doorgesned­en, maar overleefde die poging toch. In het ziekenhuis wilde hij weer een einde maken aan zijn leven.

WJ/WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname