Times of Suriname

Jarige Suriname China Friendship Associatio­n bewijst nut

-

PARAMARIBO - De Suriname China Friendship Associatio­n heeft sinds de oprichting haar nut bewezen en bijdrage geleverd. De vriendscha­psverenigi­ng heeft de afgelopen jaren geholpen om het begrip en de vriendscha­p en samenwerki­ng tussen China en Suriname naar grote hoogte te brengen. Dit zei ambassadeu­r Liu Quan vrijdagavo­nd tijdens een speciale receptie ter gelegenhei­d van 45 jaar Suriname China Friendship Associatio­n.

De bijdrage die de vereniging geleverd heeft, zal niet vergeten worden, haalt de ambassadeu­r aan. Hij merkt op dat de vriendscha­psverenigi­ng zelfs ouder is dan de diplomatie­ke relatie ChinaSurin­ame. Om tegemoet te komen aan de groeiende belangstel­ling van Surinamers om China en de Chinese cultuur beter te leren kennen, is de afgelopen periode een reeks van evenemente­n georganise­erd. Het gaat om de Chinese Nieuwjaars­beurs, de Chinese Modeshow en het Chinees Filmfestiv­al waaraan de Suriname China Friendship Associatio­n een bijdrage heeft geleverd, haalt Liu aan.

“We leven nu in een globaliser­ende wereld met economisch­e interactie en culturele integratie. Suriname staat bekend om zijn sociale harmonie en diverse culturen. Onze twee landen hebben veel te delen en kunnen nog meer doen op het gebied van samenwerki­ng. In dit verband kan de Suriname China Friendship Associatio­n een actievere rol spelen”, houdt hij de leden van de vriendscha­psverenigi­ng voor. Dat China zijn deuren steeds meer openstelt voor de buitenwere­ld is te merken aan de 8ste Beijing Internatio­nal Art Biennale. Aan dit grote kunstevene­ment doen 600 kunstenaar­s uit 113 landen over de hele wereld mee. Het bijzondere hieraan volgens de diplomaat is dat het de eerste keer is dat drie Surinaamse kunstenaar­s in de gelegenhei­d zijn gesteld hun kunstwerke­n aan de wereld te tonen. “Zulke uitwisseli­ngen bevorderen wederzijds begrip. En dit is wat de wereld van vandaag nodig heeft”, onderstree­pt de ambassadeu­r.

Voorzitter Dirk Currie van de Suriname China Friendship Associatio­n en China beaamt dat de vereniging de afgelopen jaren daadwerkel­ijk een bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van de vriendscha­psverhoudi­ng China Suriname. De voorzitter zegt dat vriendscha­psverhoudi­ngen gebaseerd en gebouwd zijn tussen mensen uit verschille­nde landen en zijn gebaseerd op de acceptatie van elkaars bestaan, respect voor elkaars principes, waarden en ethiek en het delen van ervaringen. Een voornemen van de vriendscha­psverenigi­ng is om haar geschieden­is te laten digitalise­ren, zodat die goed vastgelegd is en de gemeenscha­p kan terugkijke­n op de ontstaansg­eschiedeni­s van de vereniging.

 ??  ?? Leden en oud-leden van de Suriname China Friendship Associatio­n, de Chinese ambassadeu­r Liu Quan en zijn echtgenote en staf van de Chinese ambassade tijdens een speciale receptie vrijdagavo­nd. De receptie is gehouden ter gelegenhei­d van 45 jaar Suriname China Friendship Associatio­n. (Foto: collectie Chinese ambassade)
Leden en oud-leden van de Suriname China Friendship Associatio­n, de Chinese ambassadeu­r Liu Quan en zijn echtgenote en staf van de Chinese ambassade tijdens een speciale receptie vrijdagavo­nd. De receptie is gehouden ter gelegenhei­d van 45 jaar Suriname China Friendship Associatio­n. (Foto: collectie Chinese ambassade)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname