Times of Suriname

Ophaal grofvuil Commewijne in volle gang

-

PARAMARIBO - Het ophalen van grofvuil in het district Commewijne is in volle gang. Districtsc­ommissaris (dc) Adjaikoema­r Kali zegt aan de krant dat de afgelopen periode het ressort Meerzorg is aangedaan.

Het grofvuil werd opgehaald en geplaatst op het privéterre­in van een ander. Vanuit dat terrein is het vervolgens getranspor­teerd naar de vuilstortp­laats te Ornamibo. Kali zegt dat dit weekend Tamanredjo vanaf kilometer 14 tot en met kilometer 56 wordt aangedaan. Hij geeft aan dat zoveel als mogelijk getracht wordt het grofvuil op te halen. Hij denkt dat dit project nog zes weken zal duren. De bedoeling is ook Alkmaar en NieuwAmste­rdam aan te doen. Daarna zal de rechteroev­er van de Commewijne­rivier worden aangedaan. De dc geeft aan dat samen met de afdeling Vuilophaal en Vuilverwer­king van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie bekeken zal worden hoe het grofvuil vanuit de rechteroev­er getranspor­teerd zal worden. Hij denkt aan een boot of ponton.

Kali wil voorkomen dat het incident van recentelij­k zich herhaalt. Toen was grofvuil van een deel van Meerzorg opgehaald en op een terrein aan de linkerzijd­e van de Wijdenbosc­hbrug geplaatst. Van daaruit zou het vuil verder worden getranspor­teerd naar Ornamibo. Het duurde echter wat langer met het transport van het grofvuil vanuit dat terrein naar Ornamibo, waardoor rapers daar kwamen om oud ijzer en koper te zoeken. De dc wil een dergelijke toestand niet meer hebben. Hij nam het initiatief om grofvuil op te halen, nadat bewoners het verzoek daartoe bij hem hadden gedeponeer­d.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname