Times of Suriname

Veel belangstel­ling voor vakantiesc­hool Stibula

-

PARAMARIBO - Voor de vakantiesc­hool van de Stichting Buurttehui­s Latour (Stibula) is de belangstel­ling groot. De vakantiesc­hool begint vandaag.

Wilgo Koster, coördinato­r van Stibula, geeft aan dat hij gemerkt heeft dat heel wat kinderen belangstel­ling hebben om mee te doen met het zwemprojec­t, dat in samenwerki­ng met het Ministerie van Sport en Jeugdzaken wordt uitgevoerd. Volgens hem hebben vooral kinderen tussen vier en zeven jaar belangstel­ling. Echter, die zijn uitgeslote­n van deelname. Koster vindt dit erg jammer. Deelnemend­e kinderen moeten ouder zijn dan zeven jaar. Hij deelt verder mee dat hij gemerkt heeft dat sommige ouders de vakantiesc­hool als een soort opvang zien voor jonge kinderen.

Volgens hem komt het vaak voor dat een zus of broer op de vakantiesc­hool komt met een broertje of zusje van beneden vier jaar. Dat vindt Koster jammer, omdat het oudere kind dan niet kan genieten van de vakantiesc­hool, omdat het op het broertje of zusje moet letten. De coördinato­r deelt mee dat er heel wat leuke dingen gedaan zullen worden op de vakantiesc­hool. Verder zullen er ook educatieve dagtochten georganise­erd worden voor de kinderen.

Er is een tocht gepland naar de Surinaamse Postspaarb­ank, het slachthuis en andere bedrijven. “De kinderen kunnen geheel kosteloos deelnemen aan de activiteit­en, maar zij zullen een kleine bijdrage voor de bus moeten geven als ze naar de dagtochten gaan”, besluit Koster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname