Times of Suriname

Zondvloed treft wildpark Kenia: zes toeristen komen om, nog één vermiste

-

KENIA - In het Hell’s Gate National Park in Kenia zijn zeker zes toeristen om het leven gekomen toen ze in het spectacula­ire klovensyst­eem van het natuurpark verrast werden door een plotseling­e vloedgolf. Er is ook nog een vermiste. Dat heeft de Keniaanse wildparkbe­heerder KWS op Twitter laten weten. De kloven gelden als een topattract­ie voor toeristen en filmcrews. Angelina Jolie draaide er ooit scènes voor de film Tomb Raider. Maar bij zware regenval kan het een gevaarlijk­e plek worden. Bij stevige regenbuien na een periode van droogte kunnen de kloven veranderen in een kolkende water- en modderstro­om. Zo ook zondag. De toeristen werden meegesleur­d door de watermassa.

Een lid van de groep kon zich redden en sloeg alarm. De reddingsdi­ensten startten met onder meer een helikopter meteen een zoekactie. Minstens zes lijken zijn intussen geborgen. Volgens onbevestig­de berichten zijn de slachtoffe­rs Kenianen en een buitenland­er van wie de nationalit­eit niet gekend is.

Hell’s Gate is het enige wildpark in Kenia waar je lopend of fietsend op safari kunt. Dat is mogelijk omdat zich geen leeuwen en ander gevaarlijk groot wild in het park bevinden. Nadat het ongeval bekend geworden was, is het park voor bezoekers gesloten. Bij een gelijkaard­ig ongeval in 2012 in het natuurpark op nauwelijks 100 kilometer ten noordweste­n van de Keniaanse hoofdstad Nairobi vielen zeven doden. Sindsdien zijn er duidelijk aangegeven nooduitgan­gen uit het klovensyst­eem, aldus de KWS. (HLN)

 ??  ?? Een lijk wordt weggedrage­n. (Foto: HLN)
Een lijk wordt weggedrage­n. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname