Times of Suriname

Lukaku doet oproep na racisme

-

VOETBAL - Romelu Lukaku heeft op Instagram een emotionele oproep gedaan, nadat hij zondagavon­d slachtoffe­r werd van racisme. Tijdens het duel tussen Cagliari en Internazio­nale kreeg de Belgische internatio­nal apengeluid­en naar zijn hoofd geslingerd. Een dag later luidde hij op social media de noodklok.

Toen Lukaku mocht aanleggen voor een strafschop werd hij racistisch bejegend en dat ging door nadat hij de penalty had benut. De ex-aanvaller van onder meer Everton en Manchester United geeft aan dat hij zeker niet de eerste speler is die met racisme te maken krijgt. Hij vindt dat er iets moet gebeuren. Lukaku hoopt dat de voetbalbon­den de handen ineen slaan om het probleem aan te pakken. “Voetbal is een spel waar iedereen van moet kunnen genieten. We mogen geen enkele vorm van discrimina­tie accepteren”, laat Lukaku weten via Instagram. Hij roept verschille­nde platformen op om de strijd tegen racisme aan te gaan. “Instagram, Twitter en Facebook moeten samenwerke­n met clubs om dit tegen te gaan. Je ziet iedere dag comments over huidskleur­en.”

Lukaku liet zich bij het nemen van de strafschop niet van zijn stuk brengen en tekende voor de winnende treffer. Hij reageerde vervolgens met een ijskoude blik richting de Cagliari-fans. “Dames en heren, we leven in 2019”, vervolgt Lukaku. “We zeggen het al jaren, maar er gebeurt maar niks. In plaats van vooruit gaan we achteruit. Ik denk dat we ons als spelers moeten verenigen en een statement moeten maken.”

(VP)

 ??  ?? Romelu Lukaku werd zondag slachtoffe­r van racisme en de Belg luidt nu de noodklok op sociale media.
(Foto: Goal)
Romelu Lukaku werd zondag slachtoffe­r van racisme en de Belg luidt nu de noodklok op sociale media. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname