Times of Suriname

Napoli heeft Llorente binnen

- Justin Kluivert is door Ronald Koeman opgeroepen voor de Nederlands­e selectie. (Foto: Goal)

VOETBAL - Fernando Llorente heeft een nieuwe club weten te vinden. De Spaanse spits vervolgt zijn carrière bij Napoli, zo maakt voorzitter Aurelio De Laurentiis via Twitter bekend. Llorente zat zonder club nadat zijn contract bij Tottenham Hotspur was afgelopen en werd de voorbije tijd met de nodige clubs in verband gebracht. Naast Napoli zouden ook onder meer Fiorentina, Manchester United, Lazio, Internazio­nale, AS Roma, West Ham United, Athletic Club, Besiktas en Atalanta belangstel­ling hebben gehad, terwijl tevens het bericht opdook dat Tottenham Hotspur hem alsnog binnenboor­d wilde houden. Zijn keuze is nu dus op Napoli gevallen, waar hij volgens verschille­nde Italiaanse media zijn handtekeni­ng zet onder een tweejarig contract met een jaarsalari­s van 2,5 miljoen euro.

Llorente was niet de eerste keuze bij Napoli, want i Partenopei wilden eigenlijk Mauro Icardi overnemen van Internazio­nale. De club uit Napels had zelfs al een akkoord met i Nerazzurri over een transferso­m van 65 miljoen euro, exclusief bonussen. De Argentijns­e spits wil echter graag naar Juventus verkassen en probeerde tijd te rekken om alsnog een transfer naar la Vecchia Signora mogelijk te maken. Napoli is het geduld verloren en heeft om die reden een streep gezet door de komst van Icardi. Na twee jaar kwam er na afgelopen seizoen een einde aan de samenwerki­ng tussen Llorente en Tottenham Hotspur, doordat zijn contract afliep. De Spaanse spits keert nu weer terug in Italië, waar hij eerder onder contract stond bij Juventus. Llorente, 24-voudig Spaans internatio­nal, heeft verder een verleden bij Swansea City, Sevilla, Athletic Club en CD Basconia.

(VP) VOETBAL - Steven Bergwijn heeft zich afgemeld voor het trainingsk­amp van het Nederlands­e elftal. De PSV-aanvaller viel gisteren geblesseer­d uit in het competitie­duel van zijn club met RKC Waalwijk. Bondscoach Ronald Koeman heeft Justin Kluivert van AS Roma als vervanger opgeroepen. Gisteren liet Stefan de Vrij al weten verstek te moeten laten gaan wegens een blessure.

Bergwijn kwam zondagavon­d nog in actie tegen RKC Waalwijk (1-3), nadat hij afgelopen donderdag nog ontbrak in het Europese duel met Apollon Limassol. In Waalwijk kreeg de aanvaller in de slotfase van de competitie­wedstrijd toch weer hamstringk­lachten. Mark van Bommel had al drie keer had gewisseld, waardoor PSV de wedstrijd met tien man moest uitspelen.

Bergwijn verwachtte al dat hij de interlands van Oranje moest missen. “Ik wil iedere wedstrijd spelen, zeker met het Nederlands elftal”, beaamde de aanvaller van PSV in gesprek met FOX Sports. “Maar je moet wel honderd procent fit zijn om daar te spelen.” Kluivert speelde tot dusver twee A-interlands: op 26 maart 2018 in het oefenduel met Portugal (3-0 zege) en daarna de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Peru op 6 september 2018 (2-1 zege). Sindsdien zat de aanvaller bij Jong Oranje.

(VP)

 ??  ?? Napoli heeft zich versterkt met Fernando Llorente (r), die van Tottenham Hotspur overkomt. (Foto: Goal)
Napoli heeft zich versterkt met Fernando Llorente (r), die van Tottenham Hotspur overkomt. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname