Times of Suriname

Koeman ziet De Ligt knoeien

-

VOETBAL - Matthijs de Ligt beleefde zaterdagav­ond een ongelukkig basisdebuu­t in de Serie A tegen Napoli. De verdediger van Juventus was in de achterhoed­e de vervanger van de geblesseer­de Giorgio Chiellini en speelde een ongelukkig­e rol bij alle drie de tegendoelp­unten. De Italiaanse kranten toonden geen genade en oordeelden hard. Bondscoach Ronald Koeman heeft echter geen enkele twijfel over de internatio­nal. “Hier speelt hij gewoon rechts in de verdedigin­g.”

De Ligt vormde het hart van de verdedigin­g samen met Leonardo Bonucci. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen de ploeg van trainer Maurizio Sarri na ruim een uur spelen met 3-0 aan de leiding kwam. Het ging daarna volledig mis, met drie tegendoelp­unten als gevolg. Uiteindeli­jk won de club uit Turijn met 4-3 door een eigen doelpunt van Kalidou Koulibaly diep in blessureti­jd. Koeman is niet geschrokke­n van het spel van De Ligt. “Wat is schrikken?’’, aldus Koeman. “Matthijs speelde de eerste wedstrijd voor Juve al niet.”

“Hij had dit weekeinde een slecht moment bij de goal van Lozano. Hij oogde niet zoals we graag willen zien, dat klopt. Ik heb na de lunch al even met hem gezeten”, vertelt de keuzeheer. “We doen soms makkelijk over veranderin­gen. Ik kan de krantenkni­psels laten zien van mijn debuut. 2-0 verloren met Barça en ze schreven ‘‘wat hebben we nou toch gekocht’. Ik had hem zelf rechts in de as gezet en Bonucci links. Die heeft veel meer ervaring. Ik probeer al mijn spelers vertrouwen te geven. De situatie verandert niet. De Ligt speelt gewoon en rechts in het centrum. Het is duidelijk dat hij aanpassing­sproblemen heeft. Dat kost tijd.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname