Times of Suriname

SVB moet duizenden dollars ophoesten voor reis olympische damesselec­tie

-

VOETBAL – De dames olympische selectie van Suriname zal toch meedoen aan het kwalificat­ietoernooi voor de Olympische Spelen in oktober. Volgens Biswajeet Kali, technisch directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), heeft de SVB duizenden dollars nodig om de selectie af te vaardigen naar Haïti, waar het kwalificat­ietoernooi afgewerkt zal worden.

Een maand terug twijfelde de SVB nog of de selectie naar Haïti zou gaan. De SVB heeft wat sponsors gehad, waardoor dit toernooi weer op schema staat, zegt Kali. Het sponsorgel­d is echter niet genoeg, waardoor de SVB vele kosten zelf zal moeten betalen. Volgens Kali kost een ticket al USD 1500 en dan komen nog verblijfs, voedings en vervoersko­sten nog bij kijken. Volgens zijn schatting zullen de kosten oplopen tot enkele tientallen duizenden dollars. Het Surinaams Olympisch Comité heeft geen cent bijgedrage­n om de reis te bekostigen.

Oorspronke­lijk was Suriname in poule C ingedeeld met Haïti, Puerto Rico, Dominica en Grenada, maar Dominica en Grenada hebben zich teruggetro­kken. Hierdoor bestaat deze poule nu uit drie landen. In oktober zal de selectie onder leiding van trainer Hesron Jeroe naar Haïti afreizen. In mei moest de herenvoetb­alselectie ook naar Haïti om deel te nemen aan het kwalificat­ietoernooi voor de Olympische Spelen, maar vanwege gebrek aan financiën ging dat niet door.

De FIFA heeft wel een budget beschikbaa­r voor de Caribische landen om de reisen verblijfsk­osten te betalen bij internatio­nale toernooien, maar de SVB mag niet van deze pot gebruikmak­en om de kosten te dekken van het olympische voetbalkwa­lificatiet­oernooi. Dit toernooi valt niet onder auspiciën van de FIFA, maar onder auspiciën van het Internatio­naal Olympisch Comité.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname