Times of Suriname

Van Dijk concurreer­t met Ronaldo en Messi

- Virgil van Dijk, die vorige week benoemd werd tot de beste Europese speler van het jaar, is door de FIFA genomineer­d voor The Best FIFA Men’s Player 2019 Award. (Foto: Goal)

VOETBAL Virgil van Dijk maakt samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kans op de ‘The Best FIFA Men’s Player 2019 Award’, zo heeft de wereldvoet­balbond gistermidd­ag bekendgema­akt. De Liverpoolv­erdediger werd vorige week bij de loting voor de groepsfase van de Champions League al uitgeroepe­n tot Europees Voetballer van het Jaar en maakt nu kans op nog een persoonlij­ke prijs. De winnaar wordt op 23 september bekendgema­akt. Donderdag ontving de aanvoerder van het Nederlands­e elftal de prijs van ‘UEFA Player of the Year’. Bij die uitverkiez­ing rekende hij af met Ronaldo en Messi en dat hoopt hij nu weer te doen. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong behoorden tot de tien genomineer­den, maar zitten dus niet bij de top drie. Ook Sadio Mané, Harry Kane, Eden Hazard, Mohamed Salah en Kylian Mbappé vielen af. Wie de prijs wint, wordt bepaald door alle bondscoach­es, aanvoerder­s van nationale elftallen, een groep geselectee­rde journalist­en en de supporters, die kunnen stemmen via een online poll. De stemmen uit de vier verschille­nde categorië tellen ieder voor 25 procent mee. Waar de mannen worden beoordeeld voor hun prestaties van 16 juli 2018 tot 19 juli 2019, geldt voor de vrouwen de periode van 25 mei 2018 tot 7 juli 2019.

Bij de vrouwen bestaat de top drie uit Lucy Bronze, Alex Morgan, Megan Rapinoe. Josep Guardiola, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino maken de kans op de prijs voor ‘Beste trainer van het Jaar’. Erik ten Hag behoorde tot de top tien, maar is afgevallen.

Bij de vrouwen behoren Jill Ellis, Phil Neville en Sarina Wiegman tot de kanshebber­s. De top drie van beste doelmannen bestaat uit Alisson Becker, Ederson Moraes en MarcAndré ter Stegen.

Bij de vrouwen gaat Sari van Veenendaal de strijd aan met Christiane Endler en Hedvig Lindahl. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname