Times of Suriname

Natio klaar voor Dominica

-

VOETBAL De national selectie is goed voorbereid en we zijn al klaar voor Dominica, zei bondscoach Dean Gorré van Suriname gisteren op de persconfer­entie in aanloop naar het Concacaf Nations Leagueduel van 5 september. De selectie vertrekt vandaag richting Dominica. Suriname zit in groep D van league B, samen met Dominica, Nicaragua en Saint Vincent and The Grenadines.

Gorré geeft aan dat de sfeer binnen het team uitstekend is en de spelers zijn gebrand om dit keer van Dominica te winnen. Vorig jaar kwam Suriname al in Concacaf Nations League verband uit tegen Dominica en het werd uiteindeli­jk een 00 gelijkspel, nadat de jongens van Gorré tal van kansen lieten liggen. De bondscoach eist dit keer van zijn spelers dat zij zorgvuldig­er omgaan met de kansen en zo veel mogelijk doelpunten maken. Hij weet dat een goed begin heel belangrijk is voor de motivatie binnen de selectie. Daarom gaan hij en zijn spelers donderdag alleen voor de zege. Op 8 september komt Suriname weer in actie in deze league en dan komt Nicaragua, dat in deze groep de favoriet is voor de groepswins­t, op bezoek. Gorré verwacht tegen Nicaragua een moeilijker­e en lastigere wedstrijd dan tegen Dominica. Hij is van mening dat Nicaragua op wat hoger niveau zit dan Suriname, maar Suriname speelt op eigen bodem, in eigen stadion en voor eigen publiek, dus hij eist van zijn spelers ook de zege tegen Nicaragua.

Suriname heeft uit zijn laatste vijf wedstrijde­n tegen Dominica, maar liefst vier gewonnen en een gelijk gespeeld. Suriname won twee keer met 31, terwijl een keer met 91 werd gewonnen en een keer met 50. De laatste keer werd 00 gelijk gespeeld. Tegen Nicaragua kwam Suriname in 2015 twee keer uit in WKkwalific­atieverban­d. Suriname verloor de eerste wedstrijd met 01 en de tweede met 13.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname