Times of Suriname

Djokovic geeft op

-

TENNIS Novak Djokovic is in de vierde ronde van het US Open uitgeschak­eld. De nummer een van de wereld en titelverde­diger in New York gaf tegen Stan Wawrinka bij een 64, 75, 21 achterstan­d geblesseer­d op.

De 32jarige Serviër kampt al een tijdlang met een schouderbl­essure, maar in de loop van het toernooi leek het iets beter te gaan. Tegen de Zwitser Wawrinka was hij in deze vorm echter niet opgewassen. Na het verliezen van de tweede set liet hij zich nog wel aan de schouder behandelen, maar dat bleek weinig te helpen. “De pijn voel ik al weken”, vertelde Djokovic. “Soms is het erger, soms minder. Ik gebruik allerlei pijnstille­rs. De ene keer helpt het, soms ook niet. Maar als je niet meer fatsoenlij­k een bal kunt raken is het over.”

Djokovic, die een gelaten indruk maakte, zag bij een break achterstan­d in de derde set in dat zijn missie kansloos was en gaf op. Het immer rumoerige publiek in New York kon het niet waarderen dat Djokovic de strijd staakte. Er klonk boegeroep toen hij hoofd omlaag, duim omhoog de baan verliet. De Serviër heeft al jaren een zeer moeizame verstandho­uding met het toernooi, de sfeer én de fans. En andersom. De Amerikaans­e tennisfans in New York vinden hem een ‘lompe gast’ en bij lange na niet van het niveau van Roger Federer en Rafael Nadal. Nadat hij de tweede set had verloren liet hij zich naast de baan al masseren. De zestienvou­dig grandslamw­innaar keerde terug maar nadat hij op ‘love’ zijn eigen service had ingeleverd was het genoeg voor Djokovic die vorige week in de tweede ronde al dicht bij opgave leek. Maar na zijn zege vrijdag in de derde ronde vertelde hij bijna pijnvrij te hebben getennist. Djokovic blijft ernaar streven Roger Federer, recordhoud­er met twintig grandslamt­itels, te achterhale­n. “Er ligt nog veel moois op me te wachten. Ik hoop dat ik nog jaren kan tennissen. Het is zaak voor mij om lichaam en geest fit te houden en te pieken op toernooien zoals deze, de belangrijk­ste evenemente­n in onze sport.”

Wawrinka treft in de kwartfinal­e de Rus Daniil Medvedev, die in vier sets te sterk was voor de Duitser Dominik Köpfer 36 63 62 76 (2).

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname