Times of Suriname

Instagram werkt aan nieuwe berichtena­pp

-

Instagram is bezig met de ontwikkeli­ng van een nieuwe eigen berichtena­pp: Threads. Die moet het mogelijk maken voor gebruikers om voortduren­d en automatisc­h informatie te delen met hun beste vrienden, zoals hun locatie, snelheid en de batterijdu­ur van hun smartphone in combinatie met tekst-, foto- en videoboods­chappen. Dat bericht The Verge.

Met de nieuwe app lijkt Instagram een alternatie­f voor Snapchat te willen aanbieden. Uit onderzoek blijkt immers dat de gemiddelde Snapchatge­bruiker meer tijd spendeert aan de app dan de gemiddelde Instagram-gebruiker en dat is Facebook en Instagram allang een doorn in het oog.

De app, die ontwikkeld werd om informatie te delen met je lijst van ‘hechte vrienden’ op Instagram, wordt nu intern getest bij Facebook. Uit screenshot­s die The Verge te zien kreeg, blijkt dat Threads een constante, automatisc­he uitwisseli­ng van informatie tussen gebruikers en hun Instagram-lijst van ‘hechte vrienden’ mogelijk moet maken. Als je ‘automatisc­h delen’ inschakelt, zal Threads regelmatig je status updaten, door je vrienden te laten weten waar je je bevindt, met welke snelheid je je verplaatst en meer. Daarnaast kunnen gebruikers hun status ook manueel updaten: die informatie verschijnt dan in de feed bij berichten. Instagram geeft voorlopig geen commentaar op het nieuws. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Threads officieel gelanceerd wordt. In maart zei FacebookCE­O Mark Zuckerberg nog dat de toekomst van zijn bedrijf volgens hem ligt bij private berichtena­pps. Threads lijkt de meest recente stap in die richting te zijn. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname