Times of Suriname

Vier arrestatie­s in onderzoeke­n liquidatie­s door motorclub Caloh Wagoh

-

DEN HAAG - Drie mannen zijn gisteren opgepakt in een onderzoek naar liquidatie­s door motorclub Caloh Wagoh. Ook is eerder een verdachte in de zaak gearrestee­rd op Sint-Maarten, meldt het Openbaar Ministerie (OM) gisteren.

Eind augustus werd al bekend dat onlangs een andere verdachte in Spanje is opgepakt.

De twee in het buitenland opgepakte mannen zouden verschille­nde opdrachten tot liquidatie­s hebben gegeven aan een eerder opgepakt kopstuk van de motorclub, aldus het OM.

Dit kopstuk zou vervolgens enkele opdrachten tot liquidatie­s hebben uitgezet bij drie andere leden van Caloh Wagoh. Dit drietal is gisteren opgepakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Rijswijk, een 32-jarige man uit Den Haag en een 52-jarige man uit Den Haag. De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissari­s. Ze zitten vanwege het onderzoek vast in alle beperkinge­n.

De twee andere verdachten (34 en 36 jaar) hebben geen vaste woon- of verblijfpl­aats in Nederland en zitten nog in het buitenland (een in Spanje en een op Sint-Maarten). Wanneer zij naar Nederland komen, is volgens het OM nog niet bekend.

Het vijftal heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan (uitlokking van) poging tot moord dan wel het (mede)plegen van voorbereid­ingshandel­ingen daartoe. Op 4 oktober is een pro-formazitti­ng met alle verdachten die dusver zijn aangehoude­n in onderzoeke­n naar Caloh Wagoh. Het OM doet dan mogelijk meer uitspraken over de nieuwe zaken. De omvangrijk­e rechtszaak tegen de verdachten van Caloh Wagoh omvat de liquidatie­s van Zeki Yumusak, Jair Wessels en Farid Souhali. Zij zijn allen in 2017 doodgescho­ten.

Een kroongetui­ge, Tony de G, heeft 25 verklaring­en met betrekking tot de moorden afgelegd. Justitie gaf tijdens een niet-inhoudelij­ke zitting in mei al te kennen dat er mogelijk als gevolg van deze verklaring­en meer aanhouding­en verricht zullen worden.

(NU)

 ??  ?? Iemand wordt gearrestee­rd. (Foto: NU)
Iemand wordt gearrestee­rd. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname