Times of Suriname

Naomi Osaka teleurgest­eld

-

TENNIS Titelverde­digster Naomi Osaka is niet heel erg teleurgest­eld over het mislopen van de kwartfinal­es van de US Open. De huidige nummer één van de wereld put vertrouwen uit het feit dat ze de afgelopen maanden mentaal gegroeid is.

“Op dit moment ben ik wel verdrietig over de uitschakel­ing, maar ik heb ook het gevoel dat ik heel veel heb geleerd”, zei Osaka op haar persconfer­entie in New York. “Natuurlijk wilde ik mijn titel graag prolongere­n. Maar ik voel dat de stappen die ik als persoon heb gezet veel groter zijn dan ik me had kunnen voorstelle­n.”

De 21jarige Osaka moest maandag in de vierde ronde haar meerdere erkennen in Belinda Bencic (75 en 64). De Japanse, die haar nummer éénpositie na de US Open kwijtraakt aan Ashleigh Barty, wist tegen de sterk serverende Zwitserse maar één breakpoint af te dwingen en dat was niet genoeg om haar te verschalke­n.

Het is al het derde Grand Slamtoerno­oi op rij dat Osaka er niet in slaagt de kwartfinal­es te halen. Nadat ze begin 2019 de Australian Open op haar naam schreef, werd ze op zowel Roland Garros (derde ronde) als Wimbledon (eerste ronde) in een vroeg stadium uitgeschak­eld.

Na het debacle op Wimbledon brak Osaka haar daaropvolg­ende persmoment af en begin augustus liet ze in een uitgebreid­e verklaring op sociale media weten dat ze na haar winst op de Australian Open geen plezier meer heeft beleefd aan tennis.

“Nu voel ik me een stuk relaxter dan na Roland Garros en Wimbledon”, bekende Osaka. “Ik voel dat ik aan het groeien ben en ik merk dat ik zelf niet meer zo veel druk leg op één bepaalde wedstrijd. Het liefst had ik deze zomer meer goede wedstrijde­n gespeeld, want de US Open was mijn beste toernooi deze zomer.”

Osaka benadrukt dat ze voorlopig nog niet uitgeleerd is en zich verder wil ontwikkele­n als persoon. “Het voelt alsof ik een boek aan het schrijven ben. Het is nog niet af en ik weet ook nog niet hoe het eindigt. Nu zit ik in hoofdstuk vijf, genaamd ‘het proces’. Dat zegt denk ik genoeg.”

(NS)

 ??  ?? Naomi Osaka is heel teleurgest­eld dat zij de kwartfinal­es van de US Open niet kon bereiken.
(Foto: Nusport)
Naomi Osaka is heel teleurgest­eld dat zij de kwartfinal­es van de US Open niet kon bereiken. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname