Times of Suriname

Megatransf­er Eriksen blijft uit

-

VOETBAL Christian Eriksen werd de afgelopen weken in verband gebracht met een uitgaande transfer bij Tottenham Hotspur. De Deense spelmaker werd onder meer gelinkt aan Manchester United en Real Madrid, maar speelt na het verstrijke­n van alle zomerse transferde­adlines nog minimaal een halfjaar bij de Londenaren. Eriksen sprak tijdens de zomer uit dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, maar van die uitlatinge­n heeft hij nu geen spijt van. “Nee. Maar dit is voetbal. Je weet nooit wat er gebeurt in de voetballer­ij. Het hangt altijd van veel factoren af. Ik had graag gezien dat ik mijn toekomst kon bepalen, zoals in Football Manager. Maar zo werkt het jammer genoeg niet”, zegt de middenveld­er in gesprek met Ekstra Bladet. De voormalig Ajacied benadrukt echter dat hij er geen moeite mee heeft alle transferpe­rikelen achter zich te laten. “Voor mij is het ook niet moeilijk om mijn hoofd leeg te maken. Ik lees niet veel van wat er wordt geschreven. Ik loop al jaren mee in de voetballer­ij en ieder jaar zijn er veel geruchten. Maar het is logisch dat er nu meer rumoer was, omdat ik in mijn laatste contractja­ar ben beland.” De 27jarige Eriksen speelt sinds medio 2013 voor Tottenham, nadat de Londenaren ongeveer 13,5 miljoen euro hadden overgemaak­t aan Ajax. De technicus, die namens de Aploeg van Denemarken reeds 89 wedstrijde­n heeft gespeeld, staat bij Tottenham tot op heden op 281 wedstrijde­n, met 67 doelpunten en 86 assists als resultaat.

(VP)

 ??  ?? Christian Eriksen wilde vertrekken bij Tottenham Hotspur en werd in verband gebracht met Real Madrid en Manchester United, maar tot een transfer kwam het niet. (Foto: Goal)
Christian Eriksen wilde vertrekken bij Tottenham Hotspur en werd in verband gebracht met Real Madrid en Manchester United, maar tot een transfer kwam het niet. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname