Times of Suriname

Broers Hazard haken af bij België

-

VOETBAL - Geen broers Hazard voor de EKkwalific­atiewedstr­ijden tegen San Marino en Schotland. Beide spelers haakten geblesseer­d af bij de Rode Duivels. De twee spelers geraken niet speelklaar voor de EKkwalific­atiewedstr­ijden van de Rode Duivels in en tegen San Marino (6 september in Serravalle) en Schotland (9 september in Glasgow). Ze sukkelen met respectiev­elijk een dij en een ribproblee­m en hebben de selectie intussen verlaten.

De broers Hazard speelden afgelopen weekend niet mee bij respectiev­elijk Real Madrid (2-2 in Villarreal) en Dortmund (31 verlies bij Union Berlijn). “We zien onze kapitein dinsdag”, vertelde Martinez bij de voorstelli­ng van zijn selectie. “De wedstrijd tegen Schotland is pas op 9 september. We zullen zien of hij het haalt. Voor zijn broer Thorgan geldt hetzelfde. Hij heeft een ribproblee­m en traint bij Dortmund individuee­l. We zullen dinsdag zien hoe hij het stelt.”

Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Timothy Castagne (Atalanta) en Axel Witsel (Borussia Dortmund) liggen ook in de lappenmand. Eerder haakte Koen Casteels (Wolfsburg) af door een scheurtje in het rechterkui­tbeen. Martinez riep maandag Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) op als zijn vervanger. Het is nog niet duidelijk of de broers Hazard vervangen worden.

België heeft na vier wedstrijde­n het maximum van 12 punten en leidt daarmee in groep I voor Rusland (9 op 12), Kazachstan en Schotland (6 op 12), Cyprus (3 op 12) en San Marino (0 op 12). De top twee plaatst zich rechtstree­ks voor Euro 2020.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname