Times of Suriname

Neymar woedend op PSG

-

VOETBAL - Neymar is diep bedroefd dat de transfer naar Barcelona is afgeketst. De aanvaller van Paris SaintGerma­in werd de afgelopen weken nadrukkeli­jk in verband gebracht met een overstap naar zijn voormalig werkgever, maar de onderhande­lingen tussen de clubs liepen op niets uit. Volgens Sport is Neymar diep teleurgest­eld in de houding van PSG.

‘Naasten’ van Neymar laten aan de krant weten dat de Braziliaan er helemaal doorheen zit. PSG legde in een eerder stadium enkele eisen op tafel en Barcelona was op een gegeven moment bereid hieraan te voldoen. De Catalaanse grootmacht ging akkoord met een transferso­m van 150 miljoen euro plus Ivan Rakitic, JeanClair Todibo en Ousmane Dembélé. Neymar was bereid zelf twintig miljoen euro over te maken aan PSG.

PSG weigerde echter alsnog de aanbieding, naar verluidt tot woede van Neymar. De aanvaller heeft het gevoel dat de club hem wil straffen voor zijn houding gedurende de transferso­ap, aangezien de Franse grootmacht zowel in financieel als sportief opzicht geen reden heeft dit bod te weigeren, zo klinkt het. PSGvoorzit­ter Nasser AlKhelaifi liet vlak voor het verstrijke­n van de deadline weten dat PSG akkoord zou gaan met een bod van driehonder­d miljoen euro.

Neymar is volgens Sport op de hoogte van het feit dat Barcelona aan de eerdere eisen van PSG had voldaan, waardoor de aanvaller nu gefrustree­rd achterblij­ft in Parijs. Overigens is het niet helemaal koek en ei tussen Barcelona en Neymar. Over enkele weken staan club en speler voor de rechtbank. Neymar klaagt Barcelona voor 26 miljoen euro aan, terwijl de Spaanse club de aanvaller aanklaagt voor 75 miljoen.

Dit betreft het geschil dat in 2017 ontstond toen Neymar zijn veelbespro­ken transfer naar PSG maakte. Neymar meent dat hij nog recht heeft op 26 miljoen euro tekengeld, nadat hij vlak voor zijn vertrek naar Parijs een nieuw contract had getekend bij Barcelona. De Spaanse grootmacht stelt echter dat Neymar de afspraken in het contract niet heeft nageleefd en eist 75 miljoen.

(VP)

 ??  ?? Neymar is woedend en teleurgest­eld in de houding van PSG bij de transferon­derhandeli­ngen met Barcelona. (Foto: Goal)
Neymar is woedend en teleurgest­eld in de houding van PSG bij de transferon­derhandeli­ngen met Barcelona. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname