Times of Suriname

Svitolina naar halve finales US Open

-

TENNIS - Elina Svitolina heeft zich als eerste speelster geplaatst voor de halve finales van de US Open. In twee sets rekende de nummer vijf van de wereld af met Johanna Konta. Het eindigde in 6-4 en 6-4.

Svitolina en Konta wisten allebei enigszins verrassend door te dringen tot de kwartfinal­es. De als derde geplaatste Karolina Pliskova had in haar vierderond­epartij alle kansen om Konta uit het toernooi te slaan, maar een set en break voorsprong gaf ze volledig uit handen. Svitolina rekende op haar beurt in een uur en kwartier af met thuisspeel­ster Madison Keys, die als negende geplaatst was.

Svitolina begon in het Arthur Ashe Stadium sterk aan de wedstrijd. De 24-jarige speelster uit Oekraïne brak bij een 3-2 stand door de service van haar Britse tegenstand­ster, maar gaf die voorsprong een game later weer uit handen. Konta kon niet profiteren en verloor de set uiteindeli­jk nog met 6-4. In de tweede set ging het tot een stand van 2-2 gelijk op, maar toen benutte Svitolina haar tweede breekkans. Net op het moment dat Konta terug in de wedstrijd leek te komen sloeg Svitolina ongenadig hard toe en begon Konta meer onnodige fouten te slaan. Op de service van haar tegenstand­ster kreeg Svitolina tweede wedstrijdp­unten, maar op haar eigen service gooide ze de wedstrijd definitief in het slot.

In de halve finales wacht voor Svitolina een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Serena Williams en Qiang Wang.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname