Times of Suriname

Ronaldo tiende keer beste voetballer van Portugal

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo heeft maandag voor de tiende keer in zijn carrière de award in ontvangst genomen voor beste speler van Portugal.

Op het voetbalgal­a in Lissabon werd de sterspeler van Juventus verkozen boven onder meer Bernardo Silva (Manchester City), João Félix (Atlético Madrid), Bruno Fernandes (Sporting Clube de Portugal) en Rúben Neves (Wolverhamp­ton Wanderers). Ronaldo heeft een succesvol jaar achter de rug, waarin hij de landstitel en de Italiaanse Super Cup veroverde met Juventus. De 34-jarige topschutte­r won de prijs voor beste speler van zijn land voor het eerst in 2007. Sindsdien ging de award slechts twee keer naar een ander. In 2010 was Simão (Atlético) de gelukkig en vier jaar later mocht Pepe, Ronaldo’s toenmalige teamgenoot bij Real Madrid, zich de beste van Portugal noemen.

Cristiano Ronaldo produceerd­e in zijn debuutjaar in Italië 28 doelpunten in 41 officiële wedstrijde­n, waarvan 21 in 29 competitie­duels. De vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or had ook succes op internatio­naal niveau, want in juni won hij met Portugal de Nations League door in de finale het Nederlands elftal te verslaan.

Eerder deze week werd bekend dat Ronaldo genomineer­d is voor de prijs voor ‘The Best FIFA Men’s Player’, zoals de ‘Ballon d’Or’ tegenwoord­ig wordt genoemd. De andere kanshebber­s om dit jaar Luka Modric op te volgen zijn Lionel Messi en Virgil van Dijk.

Vorige week werd Ronaldo in de strijd om de titel UEFA’s ‘Player of the Year’ nog afgetroefd door Van Dijk. (Goal)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo is voor de tiende keer uitgeroepe­n tot beste speler van Portugal. (Foto: Goal)
Cristiano Ronaldo is voor de tiende keer uitgeroepe­n tot beste speler van Portugal. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname