Times of Suriname

Onderzoek naar racistisch­e spreekkore­n jegens Lukaku

-

VOETBAL - De Italiaanse voetbalbon­d, de FIGC, start een onderzoek naar aanleiding van de racistisch­e spreekkore­n die van de tribune kwamen tijdens de wedstrijd tussen Cagliari en Internazio­nale (1-2). De supporters van de thuisploeg maakten apengeluid­en op het moment dat Romelu Lukaku een penalty ging nemen. De openbaar aanklager van de FIGC bevestigt dat het incident in onderzoek is en dat ‘informatie wordt opgevraagd bij de partijen die verantwoor­delijk zijn voor de openbare orde in de Sardegna Arena’. Toen Lukaku in de 72ste minuut mocht aanleggen voor een strafschop werd hij racistisch bejegend en dat ging door nadat hij de penalty had benut.

Eerder deed Lukaku zelf op Instagram een emotionele oproep. “Voetbal is een spel waar iedereen van moet kunnen genieten. We mogen geen enkele vorm van discrimina­tie accepteren”, zegt Lukaku, die vindt dat er ook een rol is voor social media-platforms. “Instagram, Twitter en Facebook moeten samenwerke­n met clubs om dit tegen te gaan. Je ziet iedere dag comments over huidskleur­en.”

Lukaku liet zich bij het nemen van de strafschop niet van zijn stuk brengen en tekende voor de winnende treffer. Hij reageerde vervolgens met een ijskoude blik richting de Cagliari-fans. “Dames en heren, we leven in 2019”, vervolgt Lukaku. “We zeggen het al jaren, maar er gebeurt maar niks. In plaats van vooruit gaan we achteruit. Ik denk dat we ons als spelers moeten verenigen en een statement moeten maken.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname