Times of Suriname

Ferrari 8 Tributo Spider en Open 812 Superfast op komst

-

Ferrari is niet aanwezig tijdens de IAA van Frankfurt, maar dat betekent niet dat het merk niets nieuws in het vat heeft zetten. Het merk komt met twee nieuwe open modellen en dankzij een op Instagram opgedoken afbeelding weten we nu ook exact om welke auto’s het gaat.

Op korte termijn trekt Ferrari het doek van niet één, maar twee open modellen. Op de Instagram-pagina van Trax_X , eigenaar van diverse producten uit Maranello, zijn afbeelding­en opgedoken van wat volgens de beschrijvi­ng presse-papiers zijn van twee op stapel staande nieuwkomer­s. Op het bovenste object zien we een auto die wordt omschreven als ‘New V12 Spider’. Eronder is het silhouet van een Ferrari te zien die als ‘New V8 Spider’ wordt omschreven.

Het bovenste exemplaar is overduidel­ijk een 812 Superfast, maar dan een exemplaar dat voorzien lijkt van een targa-achtige constructi­e. Mogelijker­wijs beschikt het model over een uitneembaa­r of zelfs elektrisch wegklapbaa­r dakdeel. Van 812 Superfastv­oorganger F12 Berlinetta is nooit een open exemplaar verschenen. Kijken we verder terug in de bloedlijn van de 812 Superfast, dan lopen we auto’s als de 599 SA Aperta, SuperAmeri­cana en 550 Barchetta tegen, gelimiteer­de opengewerk­te series van respectiev­elijk de 599 GTB Fiorano, de 575M en de 550 Maranello. Of ook de open versie van de 812 Superfast in een beperkte oplage beschikbaa­r komt of simpelweg aan het ‘reguliere’ leveringsg­amma wordt toegevoegd, zal moeten blijken.

Dan de tweede nieuwkomer. Dat is aan het silhouet te zien overduidel­ijk de open versie van de dit jaar gepresente­erde F8 Tributo, een auto die zeer waarschijn­lijk F8 Tributo Spider gaat heten. Zeer waarschijn­lijk krijgt deze Italiaanse levensgeni­eter een elektrisch weg te klappen hard dakje, iets dat we ook bij voorganger­s als de 488 Spider zagen. Eerder al schreven we over het gerucht dat Ferrari in september twee nieuwe modellen zou presentere­n. Vorig jaar al doken geruchten op over de komst van een opengewerk­te 812 Superfast.

(Autonieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname