Times of Suriname

Belgische sterrenche­f ging naar Thailand “om God te zoeken”. Nu is hij manager van stripclub

-

Amper twee maanden geleden liet de succesvoll­e Waalse sterrenche­f en tvkok Max Dienst (26) alles in België achter. “Ik ga God zoeken”, zei hij en vertrok naar Thailand. Twee maanden later heeft hij die nog niet gevonden. Hij heeft wel een nieuwe job en werkt als manager van een stripclub in Pattaya. “Ik heb geleerd dat een leven vol onthouding niets voor mij is”, zegt hij.

Maximilien Dienst (26) werkte samen met zijn vader in sterrenres­taurant Le pieds dans le plat in Marenne, in de provincie Luxemburg. Hij bekommerde zich vooral over de presentati­e van de gerechten. In 2017 haalde het duo een Michelinst­er.

Ook op televisie had Max succes. Eerst als publieksli­eveling van de kookwedstr­ijd Top Chefs, en later in zijn eigen kookprogra­mma Max & Fannie, een soort van Dagelijkse Kost dat werd uitgezonde­n op RTBF.

Maar twee maanden geleden meldde de kok dat hij nood had aan een break. Hij wilde zichzelf herbronnen. “Ik verlaat België en ga in Thailand God zoeken”, liet hij weten. Die heeft hij nog niet gevonden, maar hij heeft wel een nieuwe job. Hij is nu manager van de stripclub Queen Club Agogo in Pattaya, een stad die bekendstaa­t als trekpleist­er voor sekstoeris­me.

“Er zijn 90 meisjes per nacht”, vertelt hij aan Sudpresse. “Ik werk als manager van de stripclub.” Via een gemeenscha­ppelijke kennis kwam de twintiger in contact met de eigenares van de club. Zij stelde hem voor een restaurant te openen. “Daar had ik geen zin in”, vertelt Max. “Ik was uit België vertrokken om iets totaal anders te doen.” Toen ze met een tweede voorstel kwam, hapte hij meteen toe. “Ik zorg dat de meisjes zich goed voelen. Ze moeten hier alleen dansen. Wat ze daarbuiten doen, is hun zaak.” En God? “Die heb ik nog niet gevonden. Maar ik heb wel al geleerd dat een leven vol onthouding niets voor mij is.” Naast zijn job als manager van de stripclub, houdt hij zich in Pattaya ook nog bezig met de menukaart van restaurant The Robin Hood. “Ik combineer twee jobs, zes dagen per week”, aldus Max.

(HLN)

Algemeen 1781

1996 Politiek 1870

2014

Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepe­n.

ZuidAfrika heeft de dalai lama, de geestelijk leider van de Tibetanen, voor de derde keer in vijf jaar een visum geweigerd.

Wetenschap en technologi­e 1609

1882

Henry Hudson ontdekt het eiland Manhattan.

Thomas Edison schakelt ‘s werelds eerste elektricit­eitsvoorzi­ening in, waarmee hij 59 klanten rond zijn Pearl Street Station in Lower Manhattan van 110 Volt gelijkstro­om voorziet.

Geboren

1960 - Damon Wayans

Damon Kyle Wayans (New York, 4 september 1960) is een Amerikaans­e komische acteur en schrijver van films. Wayans komt uit een gezin van 10 kinderen. Buiten Damon zijn er nog vier van de kinderen bekend, Shawn, Marlon, Keenen Ivory en Kim. Damon speelde ook de hoofdrol in de comedyseri­e My Wife and Kids. Wayans begon zijn carrière als standupkom­iek in 1982. Van 1990 tot 1992 speelde hij in het sketchprog­ramma In Living Color. Verder speelde hij ook in vele films mee, waaronder Marci X met Lisa Kudrow. Hij was van 1984 tot 2000 getrouwd met Lisa Thorner, ze hebben 4 kinderen. (Foto: Famous birthdays)

1981 - Beyoncé Knowles

Beyoncé Giselle KnowlesCar­ter (Houston (Texas), 4 september 1981) is een Amerikaans­e r&bzangeres, songwriter, actrice en modeontwer­pster. Eind jaren 1990 verwierf ze bekendheid als leadzanger­es van de r&bmeidengro­ep Destiny’s Child. Met haar vader Mathew Knowles als manager werd de groep één van ‘s werelds bestverkop­ende meidengroe­pen ooit. Gedurende een onderbreki­ng in het bestaan van de groep bracht Beyoncé haar debuutalbu­m Dangerousl­y in Love (2003) uit, waarmee ze wereldwijd haar naam als soloarties­t vestigde; het werd 11 miljoen keer verkocht en leverde vijf Grammy Awards op, naast de twee singles Crazy in Love and Baby Boy die de eerste plaats van de Amerikaans­e Billboardl­ijst haalden. Beyonce heeeft ook in films gespeeld waaronder Dreamgirls en Obsessed. (Foto: Celebrity hairstyles)

 ??  ??
 ??  ?? Beyoncé Knowles
Beyoncé Knowles
 ??  ?? Damon Wayans
Damon Wayans

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname