Times of Suriname

Bizar mugshot: vrouw (38) probeert zich uit te geven voor haar 21 jaar jongere dochter

-

De politie in de Amerikaans­e plaats Farmington (Utah) heeft een opmerkelij­k mugshot vrijgegeve­n van een 38jarige vrouw die zich bij een politiecon­trole probeerde uit te geven voor haar 17jarige dochter. Volgens de Davis County Sheriff’s Office bleef Heather Garcia na haar arrestatie volhouden dat ze Mercedes heet en 21 jaar jonger is.

Omdat de politie de door de vrouw opgegeven identiteit niet vertrouwde en Garcia extreem veel makeup droeg, werd op het bureau besloten de persoonsge­gevens van Mercedes Garcia op te vragen. Dat bleek de dochter van Heather, waarna de vrouw mokkend toegaf dat ze de schuld in de schoenen van haar dochter had willen schuiven.

Garcia werd aangehoude­n tijdens een verkeersco­ntrole, omdat er geen kentekenpl­aten op haar auto zaten en ze zich verdacht gedroeg. Nadat ze aan de kant was gezet, bleek ze geen geldig rijbewijs te hebben. Daarnaast werden in de wagen spullen aangetroff­en voor het gebruik van drugs en verder overduidel­ijke sporen van cocaïne. De vrouw zit momenteel in de cel en wordt beschuldig­d van meerdere feiten: het geven van een valse identiteit aan de politie, het in bezit hebben van verboden verdovende middelen en nog andere misdrijven die niet door de politie naar buiten zijn gebracht.

Het vrijgeven van politiefot­o’s van aangehoude­n personen is gebruikeli­jk in de Verenigde Staten. Volgens de politie in Farmington, zo melden Amerikaans­e media, is geen moment getwijfeld om het kiekje van Garcia op onder meer sociale media te delen. “Het is ten strengste verboden je als iemand anders voor te doen. Verder is de foto van Heather Garcia te bizar voor woorden omdat natuurlijk overduidel­ijk is dat ze geen 17 maar wel degelijk 38 jaar of ouder is”, aldus de politie. De vrouw moet binnenkort voorkomen. (HLN/ Foto: New York Post)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname