Times of Suriname

Vluchten Suriname dupe van staking luchtverke­ersleiders

-

PARAMARIBO - Vliegtuige­n van onder meer de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) en Fly Allways moesten dinsdag en woensdag naar andere landen uitwijken, na een plotseling­e actie van luchtverke­ersleiders op de Johan Adolf Pengelluch­thaven (JAP). Een vlucht van Fly Allways moest naar Venezuela uitwijken, terwijl een vlucht van deze vliegmaats­chappij naar Curaçao vertraagd is uitgevoerd.

Een SLM-vlucht die vanuit Miami kwam, moest uitwijken naar Georgetown. De Koninklijk­e Luchtvaart Maatschapp­ij kreeg dinsdagavo­nd rond halfzeven de gelegenhei­d om te vertrekken richting Amsterdam. Aanleiding voor de gedeelteli­jke werkneerle­gging is dat de luchtverke­ersleiders het beu zijn om in een ongeschikt­e ruimte hun werk te doen. Die bewuste dinsdagavo­nd had het namelijk zodanig geregend dat regenwater in de werkruimte (toren) waar belangrijk­e bekabeling­en liggen, terechtkwa­m.

Timothy Mendonça, waarnemend directeur bij Luchthaven­beheer, vertelt aan de krant dat de luchtverke­ersleiders een waslijst aan problemen hebben. Het geval van twee dagen terug is slechts een van de problemen. Om zaken te laten normaliser­en op de JAP, is onder andere de bekabeling extra beveiligd en het dak van de werkruimte van de luchtverke­ersleiders opnieuw geseald. Afgesproke­n is dat deze week nog deze werkruimte voorzien zal worden van een nieuwe deur. Mendonça zegt dat nadat actie is ondernomen om eerdergeno­emde problemen op te lossen, de luchtverke­ersleiders het werk gistermorg­en rond elf uur hebben hervat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname