Times of Suriname

Chauffeur negeert stopteken controleur Openbaar Vervoer

-

PARAMARIBO Een chauffeur die de route Lijn 9 onderhoudt, heeft gisteren het stopteken van de controleur van de afdeling Openbaar Vervoer (OV) van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie genegeerd op de hoek van de Stanvastes­traat.

De chauffeur heeft geprobeerd de controlepo­st te ontlopen, toen hij de controleur­s en leden van de Algemene Surveillan­ce Dienst van de politie zag tijdens een controle aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat. De chauffeur maakte toen een omweg om door te rijden naar de stad, maar is aan de Vergeet Mij Nietstraat tegen de lamp gelopen.

Maikel Marengo, waarnemend hoofd Openbaar Vervoer, geeft aan dat in zo een geval het rapport wordt opgemaakt, waarna de vergunning­houder wordt opgeroepen; indien men geen gehoor geeft aan de oproep van het directoraa­t OV, wordt assistenti­e van de politie gevraagd om de man op te halen. Hij legt uit dat er sancties aan verbonden zijn. Zo kan de chauffeur beboet worden door de politie voor het feit dat hij het stopteken van de controleur heeft genegeerd; de vergunning wordt dan ingetrokke­n.

Marengo geeft aan dat er gisteren aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat en op de hoek van de Nieuw Weergevond­enen de Indira Gandhiweg in totaal 103 bussen zijn gecontrole­erd. Een aantal buschauffe­urs is beboet door de politie en acht vergunning­en zijn ingetrokke­n. Hij vertelt dat de vergunning­en zijn ingehouden omdat sommigen al zijn vervallen en de chauffeurs niet in het bezit zijn van een chauffeurs­kaart. De meeste bussen die de trajecten Lijn 8, Lijn 9 en PL onderhoude­n, zijn gecontrole­erd.

Verder zijn er ook PSB- en PS-bussen gecontrole­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname