Times of Suriname

“Het ‘geweld’ zal op ons afkomen”

-

PARAMARIBO - Gregory Rusland, voorzitter van De Nationale Partij Suriname (NPS), zegt dat de samenlevin­g zich moet opmaken voor een harde politieke strijd van intimidati­e, vrees en antipropag­anda.

Volgens de oppositiel­eider zullen de zittende machthebbe­rs alles uit de kast halen om aan de macht te blijven. Hij sprak dinsdagavo­nd op een partijbije­enkomst te Welgelegen over een aantal onderwerpe­n, waaronder ook de propaganda­machine die in de volgende versnellin­g zal worden gezet. “Het ‘geweld’ zal op ons afkomen”, waarschuwd­e Rusland. “Den man bos a moni fu a kondre om het te laten lijken alsof alles goed gaat, maar niets is minder waar. Dus wij gaan niet een eenvoudige periode tegemoet. Het wordt een moeilijke periode”, stelt de NPS-voorzitter. Zo goed als zeker is dat de partij terug in het machtscent­rum wil en daar laat Rusland geen twijfel over bestaan. Over samenwerki­ngsverband­en is niet veel gezegd, maar uit zijn presentati­e is duidelijk te halen dat met de NDP van president Desi Bouterse er nog steeds geen alliantie wordt geambieerd.

Rusland ging ook in op de afwikkelin­g van de Alcoakwest­ie, die de NPS nog steeds een doorn in het oog is. De perikelen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) voorspelle­n ook niet veel goeds. Op een paradijs hoeft de samenlevin­g ook niet te rekenen indien de NPS na 2020 aan de macht komt. Volgens Rusland is er veel werk om de schade te herstellen en de economie te stabiliser­en. “Waar wij direct aan zullen werken, is om ervoor te zorgen dat binnen de kortste keren de situatie weer stabiel wordt, zodat er weer zicht is op een goede toekomst en dat u in staat bent om te zeggen: “A momenti doro, mi no wani a pakket moro, mi kan bai mi egi pakket.” Dat is waarvoor de NPS zal werken en naartoe zal werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname