Times of Suriname

Suriname betuigt medeleven aan Bahama’s

-

PARAMARIBO - Suriname zal zich als ‘grote broer’ opstellen naar de Bahama’s, die recentelij­k is getroffen door orkaan Dorian. Vanaf het moment dat bekend was dat orkaan Dorian langs landen in de regio zou woeden, is door het Ministerie van Buitenland­se Zaken continu naar nieuwe informatie gevraagd. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De storm Dorian heeft op het eiland Bahama’s zwaar toegeslage­n, waarbij er doden en gewonden te betreuren zijn. Intussen heeft Suriname, via diverse kanalen zijn medeleven aan de getroffene­n in de Bahama’s betuigd. Daarnaast is vanuit Surinaamse zijde ook bestudeerd op welke manier er hulp geboden kan worden. Volgens minister Yldiz PollackBei­ghle van Buitenland­se Zaken is water het belangrijk­ste waarmee geholpen kan worden. Daarnaast wordt ook de mogelijkhe­id bekeken om financieel te ondersteun­en. Vanuit de ‘Caribbean Disaster Emergency Management Agency’ (CDEMA) is via het Nationaal Coördinati­e Centrum Rampenbehe­ersing het verzoek gedaan om een deskundige af te vaardigen die gaat helpen de raffinader­ij in de Bahama’s weer op poten te krijgen.

Door CDEMA is ook een lijst geproducee­rd, wat voor assistenti­e de Bahama’s nodig heeft voor de wederopbou­w van het eiland.

Verder geeft de minister aan dat dit alles het gevolg is van de heersende klimaatver­andering en dat wij ons ervan bewust moeten zijn dat wij ook kwetsbaar zijn. Door onderling samen te werken kunnen wij enigszins het hoofd bieden aan de gevolgen van deze natuurramp­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname