Times of Suriname

Echtpaar Kewalapat-Ramsaran in de bloemetjes gezet Natte infrastruc­tuur Saramacca flink aangepakt

-

Deze bijzondere dag werd gevierd te midden van hun kinderen, klein- en achterklei­nkinderen en overige familie. Kewalapat zag het levenslich­t op 8 februari 1952 in het district Suriname. Hij was timmerman van beroep en deed aan rijstbouw op zijn akker. Op veertienja­rige leeftijd begon hij georganise­erd te voetballen en wel bij de club Jiwan Jothie.

Ramsaran zag het levenslich­t op 21 september 1953 in het district Suriname. Zij had de zorg over het gezin. Het echtpaar heeft een zoon en twee dochters. De geliefden zijn trouwe bezoekers van de mandir. Districtss­ecretaris Lilian Amania, die districtsc­ommissaris Audrey Hankers vertegenwo­ordigde, bracht de felicitati­es namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring over aan het echtpaar. Het stel ontving van haar een bloemstuk en de gebruikeli­jke enveloppe. Dit project is altijd in Paramaribo uitgevoerd, maar in het kader van de decentrali­satiegedac­hte is het volgens Vieira een van de pijlers van het Ministerie van Volksgezon­dheid om ook naar andere gebieden te gaan. Aangezien het MOB sinds kort ook gevestigd is in Nickerie en Lelydorp, heeft het gemeend om op alle locaties waar het actief is, met het project te starten. In dat kader is Florence Patrick, coördinato­r van het kantoor in Nickerie, samen met enkele actoren bezig verder vorm te geven aan het programma. Met

WANICA - Amrietpers­ad Kewalapat en Kamlawatie Ramsaran hebben vrijdag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht. SARAMACCA - In opdracht van districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai van Saramacca is op 29 augustus een aanvang gemaakt met het opschonen en uitdiepen van de zogenaamde Raghoenath-lozing, gelegen in het ressort Tijgerkree­k. Deze werkzaamhe­den zijn inmiddels afgerond. Thans wordt de lozing van Tijgerkree­k-West opgeschoon­d.

Aannemings­bedrijf SL Equipment is belast met de werkzaamhe­den. De zogenaamde Raghoenath-lozing ontwatert een deel van Damboenton­g via de lozing Tijgerkree­k-West naar de Saramaccar­ivier. Ook andere delen van het woongebied Tijgerkree­k worden via de lozing Tijgerkree­k-West ontwaterd.

In deze gebieden wordt

actief aan de landbouw gedaan. Dinsdag is er een aanvang gemaakt met schoonmaak­werkzaamhe­den van het wegdek vanuit marrondorp Maho (langs Saramaccar­ivier) richting plantage Aitnoch. Bij deze werkzaamhe­den worden de straatlozi­ngen ook meegenomen.

De werkzaamhe­den worden ook uitgevoerd door aannemings­bedrijf SL Equipment. De straatlozi­ngen van de zogenaamde BLO-project in het ressort Jarikaba worden opgehaald. Deze werkzaamhe­den zijn op dinsdag begonnen. Aannemings­bedrijf SL Equipment is ook belast met de uitvoering van dit project. Het BLO-project bestaat nu al langer dan vijftien jaar en is een dichtbewoo­nd gebied. Dit project heeft bij elke regentijd te kampen met wateroverl­ast. Naast de ophaalwerk­zaamheden zal op twee locaties duikers worden geplaatst, zodat dit gebied via de Erfpachtsp­older ontwaterd wordt richting de Saramaccar­ivier. Sinds het bestaan van dit project wordt eindelijk gewerkt aan een structurel­e oplossing. Deze werkzaamhe­den worden uitgevoerd in opdracht van districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname