Times of Suriname

Carles Pérez kon Barcelona inruilen voor Eredivisie

-

VOETBAL - AZ toonde tot op de laatste dag van de zomerse transferma­rkt interesse in Carles Pérez, zo verzekert Mundo Deportivo woensdag. De Spaanse sportkrant schrijft dat de 21-jarige vleugelaan­valler van Barcelona tal van aanbieding­en uit binnen- en buitenland had, maar dat hij om uiteenlope­nde redenen toch in Catalonië is gebleven. Pérez, die afgelopen seizoen topscorer van Barcelona B werd, genoot in eigen land interesse van Deportivo Alavés, Eibar, Getafe en Leganés. Met name de avances van Alavés en Eibar waren concreet. CSKA Moskou bracht aan het begin van de transferpe­riode een bod uit en deed ook Pérez zelf een bijzonder aantrekkel­ijk voorstel, maar de aanvaller koos om sportieve redenen ervoor om langer bij Barcelona te blijven.

Pérez bleef desondanks in het vizier van andere clubs, mede omdat een clausule het mogelijk maakte dat hij voor 20 augustus van club mocht veranderen. De aanvaller is officieel speler van Barcelona B en de clausule verplichtt­e de club om medewerkin­g te verlenen aan een transfer naar een club van een hoger niveau dan Barcelona B, indien een geïnterese­erde club ook aan de financiële eisen kon voldoen.

Barcelona en Ernesto Valverde lieten echter aan Pérez weten dat hij kansen op speeltijd in de hoofdmacht zou krijgen, en zo geschiedde ook. Blessurele­ed bij Luis Suárez, Lionel Messi en Ousmane Dembélé zorgde ervoor dat de aanvaller tegen Real Betis en Osasuna in de basisopste­lling mocht beginnen. Met een doelpunt en twee assists deed hij het bovendien niet onaardig, waardoor het standpunt van de club werd versterkt. Zowel AZ als Hertha BSC volgde de verrichtin­gen van Pérez in de voorbereid­ing op komend seizoen en wachtte de ontwikkeli­ngen op de transferma­rkt af. FC Porto meldde zich in de slotfase van de transferpe­riode. De afgeketste komst van Neymar naar het Camp Nou had een eventueel vertrek van de aanvaller kunnen betekenen, net als het afgeketste vertrek van Ivan Rakitic naar Juventus. De Italiaanse club wilde immers Federico Bernadesch­i, die op dezelfde positie als Pérez speelt, in de deal betrekken.

(VP)

 ??  ?? Carles Pérez (l) kon in de afgelopen transferpe­riode Barcelona verlaten, maar hij koos er toch voor om in Catalonië te blijven. (Foto: Goal)
Carles Pérez (l) kon in de afgelopen transferpe­riode Barcelona verlaten, maar hij koos er toch voor om in Catalonië te blijven. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname