Times of Suriname

Messi zette transferso­ap Neymar op gang

-

VOETBAL - Neymar werd de afgelopen weken hevig gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona. Lionel Messi wilde heel graag een hereniging met de aanvaller van Paris Saint-Germain, zo claimt L’Équipe. De Franse sportkrant meldt dat de Argentijn een berichtje naar Neymar heeft gestuurd om de terugkeer van de Braziliaan te bespoedige­n.

Volgens L’Équipe pakte Messi zijn telefoon toen de eerste verhalen kwamen dat Neymar ongelukkig zou zijn in Parijs en hoopte op een transfer. De Argentijn liet in een bericht aan Neymar weten dat Barcelona hem nodig had om de Champions League te winnen. Deze boodschap zorgde er naar verluidt vervolgens voor dat Neymar achter de schermen bij PSG aanstuurde op een transfer naar Barcelona.

Luis Suárez, eveneens voormalig ploeggenoo­t van Neymar bij Barcelona, laat het bericht van L’Équipe geloofwaar­dig overkomen, aangezien de Uruguayaan­se spits tegenover FOX Sports Argentina bevestigt dat hij en Messi nog regelmatig contact hebben met de Braziliaan. Het trio deelt samen een eigen WhatsApp-groep. “Ja, we spreken elkaar af en toe. We hebben ook gesproken over een transfer. We zeiden dat hij nergens beter op zijn plaats is dan bij Barcelona. Maar uiteindeli­jk zijn er beslissing­en gevallen en hij heeft (in 2017, red.) gekozen voor PSG. Hij dacht dat het toen beter voor hem was. Nu zal hij waarschijn­lijk weer actiever met zijn berichten zijn, want hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. We hebben hem de tijd en ruimte gegeven om alles te verwerken”, aldus Suárez.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname