Times of Suriname

Tuchtcolle­ge SVB moet harder optreden tegen begeleider­s en coaches

-

VOETBAL – Glenn Linger, de competitie­leider van de jeugdsecti­e van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), vindt dat het Tuchtcolle­ge van de SVB harder moet optreden tegen begeleider­s en coaches van jeugdclubs, die meedoen aan de jeugdcompe­titie van de SVB. De jeugdcompe­titie werd in het weekeinde afgesloten met de prijsuitre­iking aan de verschille­nde clubs en spelers.

Linger geeft aan dat het vaak is voorgekome­n dat arbiters verbaal zijn aangevalle­n of er een hevige vechtparti­j is uitgebroke­n tussen twee spelers. Hij zegt verder dat zelfs begeleider­s en coaches zich vaak hebben misdragen. Hij vindt dat de begeleider­s en coaches door het Tuchtcolle­ge van de SVB harder aangepakt moeten worden, want zij moeten een voorbeeld zijn voor de jonge spelers. Hij roept de begeleider­s ook op om vaker tot de spelers te praten, zodat zij zich niet misdragen tijdens wedstrijde­n.

Linger geeft verder aan dat dit seizoen, de competitie op tijd afgerond is. Vorig seizoen duurde de jeugdcompe­titie tot en met september en moest voor een tijdje stopgezet worden vanwege de grote vakantie. Na de vakantie werd deze competitie hervat. Hij zegt dat als de clubs zich op tijd aanmelden bij de inschrijvi­ngen, de competitie op tijd kan beginnen en ook op tijd afgerond worden. De competitie­leider hoopt dat voor het volgende seizoen de verschille­nde clubs zich op tijd melden bij de SVB voor de inschrijvi­ng.

Linger zegt verder dat in alle klassen, behalve in de U-9klasse, een algemene ronde is gedraaid en daarna een winnaarsen een verliezers­ronde. Hierdoor kende de competitie een vlot verloop. Ook het afwerken van de wedstrijde­n in de U-9- en U-11-klasse op het Owru Cul-sportcompl­ex en OASE-complex heeft geholpen aan een vlot verloop van de competitie. Hij geeft verder aan dat sommige clubs die uit de verre districten komen, niet twee keer in een week in actie kunnen komen, terwijl andere dat wel kunnen. Linger adviseert deze clubs om eerst een goede planning te maken, voordat zij zich inschrijve­n voor de jeugdcompe­titie. Hij vindt het ook jammer dat bepaalde clubs zich midden in het seizoen terugtrekk­en vanwege de afstanden die zij moeten afleggen. Het vervoeren van spelers en zorgen voor voeding en drank kost veel geld, geeft Linger tot slot aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname