Times of Suriname

Dimitrov verrast Federer

-

TENNIS - Roger Federer is er niet in geslaagd de halve finales van het US Open te bereiken. De Zwitserse tennisser verloor in een spannende vijfsetter verrassend van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-3 4-6 6-3 4-6 2-6.

Federer maakte voor zijn doen veel fouten, terwijl Dimitrov vanaf de tweede set zijn inzet steeds vaker beloond zag met punten. In de partij die meer dan drie uur duurde, vroeg de Zwitser voor het begin van de vijfde set een medische timeout vanwege problemen met zijn rug.

De 38-jarige Federer bezet de derde plaats op de wereldrang­lijst en won vijf keer het US Open, hoewel de laatste keer alweer 11 jaar geleden, in 2008. Dimitrov stond ooit op de derde plek, maar is inmiddels afgezakt naar de 78e plaats.

Door het verlies van Federer krijgt het US Open weer geen wedstrijd tussen hem en Rafael Nadal. De twee stonden nog niet tegenover elkaar in New York. De vraag wierp zich op of Federer, die eerder dit jaar in een dramatisch­e finale op Wimbledon verloor van Novak Djokovic, er ooit nog in zal slagen een grandslam te winnen. “Eerlijk gezegd zou ik het niet weten”, zei hij er zelf over. “Ik heb niet zoiets als een glazen bol thuis staan. In elk geval geef ik de hoop niet op. Dit is een grote teleurstel­ling, maar dat neemt niet weg dat ik bezig ben aan een goed seizoen.” Federers volgende poging een grandslam te winnen is in januari te verwachten, bij de Australian Open.

Dimitrov schreef de overwinnin­g toe aan zijn doorzettin­gsvermogen. “Daardoor ontsnapte ik aan een achterstan­d in twee sets. Maar zelfs als het daarvan wel was gekomen had ik niet opgeven. Ik wist dat ik hem uit balans kon brengen en dat heb ik gedaan. Ik ben er in blijven geloven.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname