Times of Suriname

Nurmagomed­ov waarschuwt McGregor

-

UFC - Khabib Nurmagomed­ov keert komend weekeinde tijdens UFC 242 in Abu Dhabi terug in de octagon. De Russische MMA-vechter moest de afgelopen periode toekijken vanwege de knokpartij die plaatsvond na zijn partij met Conor McGregor. Hij werd naar aanleiding van het incident voor negen maanden geschorst.

Nurmagomed­ov liet de Ierse superster vorig jaar oktober afkloppen door middel van een nekklem. Na afloop sprong hij de kooi uit en viel hij een lid aan van het entourage van McGregor aan.

The Notorious, die de Rus in aanloop naar het gevecht tot op het bot had beledigd, werd in de octagon aangevalle­n door een kameraad van Nurmagomed­ov. Hij sloeg van zich af met enkele rake klappen.

De UFC besloot beide heren, en met name Nurmagomed­ov, hard te straffen. The Eagle moest naast de schorsing ook een boete van omgerekend 438.000 euro betalen. McGregor mocht zes maanden niet vechten en moest een bedrag van 43.800 euro overmaken aan de bond. In gesprek met ESPN benadrukt Nurmagomed­ov dat hij McGregor nooit zal vergeten. “Nooit. Als onze teams elkaar ergens tegenkomen, wordt het knokken. Honderd procent. Het maakt ons niet uit als we in de gevangenis belanden. Ik ben niet bang. Zij gaan naar het ziekenhuis, wij naar de politie. Zo simpel is het.”

De ongeslagen Nurmagomed­ov, die al zijn 27 partijen won, neemt het in Abu Dhabi op tegen Dustin Porier en verdedigt tegen de Amerikaan zijn lichtgewic­httitel.

Porier verdiende het titelgevec­ht door eerder dit jaar Max Holloway te verslaan. Op het cv van The Diamond prijken in totaal 25 zeges. Vijf keer verloor hij.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Khabib Nurmagomed­ov waarschuwt Conor McGregor.
(Foto: Nusport)
Khabib Nurmagomed­ov waarschuwt Conor McGregor. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname