Times of Suriname

Aandeel Takeaway sluit flink lager door zorgen over afketsen Just Eat-fusie

-

AMSTERDAM - Het aandeel van bezorgplat­form Takeaway.com is flink lager gesloten door zorgen over het afketsen van de fusie met de Britse branchegen­oot Just Eat. Een aandeel Takeaway. com was aan het eind van de handelsdag ruim 5,9 procent minder waard.

Takeaway verloor op de beurs, nadat een van de grootste aandeelhou­ders van Just Eat tegen zakenkrant Financial Times zei tegen de fusie te zullen stemmen. Het Amerikaans­e hedgefonds Eminence Capital zegt tegen de zakenkrant het bod van het Nederlands­e bezorgplat­form ‘opportunis­tisch’ en een ‘grove onderwaard­ering’ te vinden.

Begin augustus liet het Schotse hedgefonds Aberdeen Standard Investment­s, dat een aandeel van 5 procent heeft in Just Eat, zich ook al negatief uit over de fusie. Het hoofd van de investerin­gen van het hedgefonds, Frederik Nassauer, zei toen te verwachten dat het bod verhoogd zou worden.

Nassauer verwacht een hoger bod, omdat de prijs van een Just Eat-aandeel sinds de gesprekken over een fusie flink is gestegen. Takeaway. com betaalde 7,31 pond (8,05 euro) per aandeel, maar sindsdien is het aandeel van de Britse branchegen­oot opgeklomme­n tot 7,55 pond.

Op 5 augustus bereikten de twee partijen een akkoord over een fusie. Het samengaan van Just Eat en Takeaway zou een nieuwe bezorggiga­nt opleveren. Opgeteld werden bij Just Eat en TakeAway vorig jaar 360 miljoen orders gedaan met een waarde van 7,3 miljard euro. Het concern, dat Just Eat Takeaway.com NV moet gaan heten, zal marktleide­r zijn in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Polen.

Als de aandeelhou­ders instemmen met de fusie, krijgen de huidige aandeelhou­ders van Just Eat een meerderhei­d in het nieuwe bedrijf met een belang van 52,2 procent. De huidige aandeelhou­ders van Takeaway krijgen een belang van 47,8 procent.

(NU/Foto: Takeaway)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname