Times of Suriname

Delivery Hero positiever over omzet

-

Delivery Hero verwacht dat de omzet dit jaar aan de bovenkant zal uitkomen van de afgegeven verwachtin­g van 1,3 tot 1,4 miljard euro. Dat maakte de Duitse maaltijdbe­zorger gisteren bekend.

“Een aanzienlij­ke versnellin­g van de omzetgroei in het tweede kwartaal gaf de resultaten in het eerste halfjaar een impuls”, stelde topman Niklas Östberg.

“De initiatiev­en om ons productaan­bod te verbeteren en eigen bezorgdien­sten leiden tot sterke omzetgroei in het derde kwartaal en we zien deze trend aanhouden tot het einde van het jaar.” Delivery Hero meldde een toename van de orders in het eerste halfjaar van 167 miljoen naar 269 miljoen euro. Dat betekende een groeiversn­elling van 61 procent, tegenover 50 procent een jaar eerder. De omzet steeg op jaarbasis met 99 procent tot 582 miljoen euro, zonder grote wisselkoer­seffecten. Een jaar eerder was dit 58 procent, of 74 procent zonder wisselkoer­seffecten.

Het aangepaste EBITDAresu­ltaat was 171 miljoen euro negatief, conform de verwachtin­g van het bestuur, tegen 25 miljoen euro negatief een jaar eerder. Naast een omzet van 1,4 miljard euro verwacht Delivery Hero voor dit jaar een aangepaste EBITDA van 370 miljoen tot 420 miljoen euro negatief. Daarin zitten de 100 miljoen euro aan extra investerin­gen die in juni zijn aangekondi­gd.

In Europa rekent het bedrijf erop quitte te draaien in het tweede halfjaar. In het Midden-Oosten en NoordAfrik­a zou er een positieve EBITDA van 70 miljoen euro moeten uitkomen.

(Beursduive­l/Foto:RTE)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname