Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1954 - Nabij Shannon Airport verongeluk­t KLM-vlucht 633.

Politiek

1972 - Palestijns­e terroriste­n overvallen het woonblok van de Israëlisch­e sportploeg in het Olympisch dorp in München.

1996 - Jules Wijdenbosc­h is de nieuwe president van Suriname. De kandidaat van de NDP van Desi Bouterse krijgt in de Verenigde Volksverga­dering 31 stemmen meer dan de zittende president Ronald Venetiaan.

Wetenschap en technologi­e

1910 - De natuurkund­ige Marie Curie slaagt erin in haar laboratori­um in Parijs enkele grammen radium te verkrijgen.

2008 - De ruimtesond­e Rosetta vliegt voorbij de planetoïde (2867) Šteins.

Geboren

1951 - Michael Keaton

Michael Keaton (Coraopolis, Pennsylvan­ia, 5 september 1951) is een Amerikaans­e acteur. Zijn echte naam is Michael John Douglas. Om verwarring met presentato­r Mike Douglas te voorkomen, veranderde hij zijn achternaam in Keaton. Keaton werd genomineer­d voor onder meer een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de televisief­ilm Live from Baghdad, voor een Emmy Award voor de special Fred Rogers: America’s Favorite Neighbor en voor een Saturn Award voor Beetlejuic­e. In 2014 speelde hij de hoofdrol in de veelgeprez­en film Birdman en in 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij was van 1982 tot 1990 getrouwd met actrice Caroline McWilliams. Ze hebben samen een zoon, Sean. (Foto: Net Worth)

1953 - Jennifer Simons

Jennifer Geerlings-Simons (Paramaribo, 5 september

1953) is een Surinaamse arts en politica. Zij werd op

30 juni 2010 gekozen als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA). Hiervoor was zij parlements­lid namens de Nationale Democratis­che Partij. Simons is één van de ondervoorz­itters van de Nationale Democratis­che

Partij (NDP). Zij was sinds 1996 NDP-parlements­lid, één regeerperi­ode in de coalitie en twee regeerperi­odes in de oppositie, totdat ze gekozen werd tot parlements­voorzitter. Simons is heel populair in de NDP, vooral onder de jongeren. Zo was zij, op Desi Bouterse na, de NDP’er met de meeste stemmen bij de parlements­verkiezing­en van mei 2010. Op Desi Bouterse en Chan Santokhi na, had zij landelijk de meeste stemmen bij de verkiezing­en van 2010. Simons wordt gezien als een mogelijke opvolger van Desi Bouterse als voorzitter van de NDP. Ze is getrouwd met Glenn Geerlings. (Foto: Culturu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname